Berlingske Business

Stormløb på pensions- ordninger

I 11. time: Alverdens uro og kursdyk på de finansielle markeder afholder ikke danskerne fra at spare op. Finanshusene har haft forrygende travlt op til nytår, og alle melder om fremgang.

»Nytårsaftensdag har været forrygende. Det er væltet ind med folk uagtet snemasserne. Folk er kommet med kontanter, med checks, dels for at fylde op på kapitalpensionen, dels for at indskyde penge fordi de har fundet ud af, at de har nogle penge til overs. Vi ser større beløb end sidste år, pæne indskud i millionstørrelsen.«

Direktør Jesper Winkelmann fra Danica er ovenud tilfreds med resultatet af den årlige slutspurt i pensionsbranchen, hvor kunderne sørger for at få fyldt penge i den skattebegunstigede kapitalpension helt op til grænsen på 36.500 kr. Og lidt til, åbenbart.

Alt i alt tegner det til en endnu større opsparingslyst end sidste år, og der er ikke noget, der tyder på, at danskerne har ændret opsparingsopførsel på trods af et dramatisk år på de finansielle markeder.

Både Jesper Winkelmann og afdelingsdirektør Morten Kyhn Sindby fra Danske Banks Investeringsservice fortæller, at kunderne fortsat har mod på aktier.

»Når vi ser på de investeringspuljer, kunderne kan vælge imellem, er der ingen store forandringer fra sidste år i fordelingen mellem aktier og obligationer. Folk er altså stadig villige til at løbe en større risiko på aktiemarkedet, fordi de med deres pensionspenge har en længere tidshorisont,« siger Morten Kyhn Sindby fra Danske Bank, hvor Danica hører under.

Samme melding kommer fra Nordea og denne koncerns pensionsben, Tryg. Opsparingslysten er større end sidste år, både målt på indbetalingerne i de sidste dage af december og målt på hele året.

»Vi har fået vores markedsandel og mere til. Vi regner med, at vi for hele året har haft en vækst på 25 procent, og det er gået frem på både firmapensionsområdet og for de individuelle opsparingsordninger,« siger direktør Michael Brag fra Tryg.

Heller ikke her er folk levet afskrækket fra aktieinvesteringer. Der er stadig god trafik ind i Nordeas aktiepuljer, fortæller fuldmægtig Jørgen Feldvoss fra Nordea Investering & Pension.

Den 11. september og de efterfølgende kursskred dog gjort indtryk på de mere kortsigtede investorer.

»Kigger vi på investering generelt, kan vi godt se, at folk er blevet mere forsigtige med aktieinvesteringer. Mange har valgt i stedet at købe erhvervsobligationer, fordi de risikomæssigt befinder sig et sted mellem de sikre stats- og realkreditobligationer og aktierne,« siger Morten Kyhn Sindby fra Danske Bank.

Erhvervsobligationer er obligationer udstedt via en bank af store virksomheder, som dermed tager et langfristet lån hos de investorer, der køber papirerne.

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

De første kvartalsregnskaber, primært fra USA, der tegner en fortsættelse af billedet for 2017-billedet, både når det handler om teknologiorienterede forbrugsselskaber som Netflix og traditionelle sel...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen