Berlingske Business

Søderberg: Daglige kursudsving rager mig egentlig en høstblomst

A.P. Møller-chefen sover ikke dårligt om natten, fordi aktien falder 20 mia. kr. i værdi. Udsving fra dag til dag gider han ikke beskæftige sig med. Det altafgørende er en langsigtet stigende aktiekurs.

INTERVIEW

I fik en gevaldig lussing på aktiemarkedet med et tab på 10 procent på aktien.

»Nå,«Hvad er din kommentar til det?

»Det har jeg ingen kommentar til.«Men er det ikke argumentet for, at det ville være godt for kursdannelsen, hvis I kommunikerede lidt mere med aktiemarkedet?

»Nej, ærlig talt. Vi kan jo ikke ligge og give oplysninger hele tiden og konstant fortælle om vore forventninger. Vi er en global virksomhed med aktiviteter inden for konjunkturfølsomme områder. End ikke i USA skal virksomhederne jo komme med forventninger til fremtiden. Derfor kan vi heller ikke bekymre os om, hvorvidt aktiekursen stiger og falder fra dag til dag. Det rager mig egentlig en høstblomst.

Vi interesserer os alene for, om trenden i aktiekursen, om den er fornuftig og opadgående. Det kan man med rimelighed forlange af os.«Og du er heller ikke indstillet på mere kontakt med analytikere ved eksempelvis informationsmøder?

»Nej. Det mest reelle må da være, at alle, herunder også vore aktionærer, får de samme oplysninger på samme tid.«Det forlyder i aktiekredse, at det er udenlandske investorer, der storsælger efter offentliggørelsen af regnskabet?

»Nå.«Det får dig ikke til at ændre på virksomhedens kommunikation?

»Nej.«Det kan være lidt svært ud af regnskabet at se, om I i grunden er tilfredse eller utilfredse med regnskabet?

»Jeg er glad for en pæn fremgang i et år, hvor dollaren er faldet med næsten 17 procent.«

Olieregnskabet skuffer, ligesom forventningerne til oliegevinsterne i 2004 er meget beskedne. Er det efter din mening beviset på, at I tabte kampen med staten om Nordsøaftalen?

»Vi har måttet betale noget for at få en langtløbende aftale. Denne her aftale er til glæde for alle. Det sikrer den bedste planlægning og udnyttelse.«Frygter I, at Nordsøaftalen ændres ved et evt. regeringsskifte?

»Nej, det kan vi ikke tro.«Den 16. april fejrer I 100 års jubilæum. Hvordan skal det fejres?

»I tråd med med traditionen her i huset fejres det ikke. Markeringen vil ske ved flagning på skibe og bygninger.«

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Venezuela har verdens største oliereserver – og en årlig inflation på 100.000 pct. Hvad er det lige, der sker?For en dansk investor var Venezuela frem til for få år siden interessant, fordi ØK havde s...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen