Berlingske Business

Slagteriarbejdere i strejke mod ny aftale

1.800 slagteriarbejdere strejkede i går, fordi de er utilfredse med den nye lokalaftale, der er indgået for Tulip i Ringsted. Den betyder forsat en lønnedgang på ca. 15 procent.

Hvis Danish Crown troede, at der var skabt ro på slagtelinien efter at de i weekenden lavede en ny lokalaftale for medarbejderne på Tulip i Ringsted, så tog de fejl.

Aftalen strider ikke længere mod overenskomsten, men den betyder forsat, at de 300 ansatte går ca. 15 procent ned i løn.

Det fik mandag 1.800 slagteriarbejdere til at gå i strejke. På Danish Crowns fabrikker i Hjørring, Esbjerg, Rødding, Skærbæk, Blans og Odense gik medarbejderne hjem i protest.

»Teknisk set er der ikke længere tale om en overenskomststridig aftale. Men der er stadig tale om en lønnedgang, og det synes vi er perspektivløst. Vi tror ikke, at en lønnedgang kan føre til, at man fremtidssikrer de her arbejdspladser,« siger Jens Peter Bostrup, faglig næstformand i NNF.

Genoptager arbejde
Slagteriarbejderne er kendt for deres mange strejker, som bl.a. NNF og Danish Crown har gjort en stor indsats for at få bragt ned. Jens Peter Bostrup mener da heller ikke, at strejker løser de nuværende problemer.

»Vi har ikke haft problemer med strejker siden overenskomstforhandlingerne. Så det er virkelig sørgerligt, at den gode udvikling er brudt, og Danish Crown med revolvermetoder presser en lønnedgang igennem,« siger Jens Peter Bostrup.

På langt hovedparten af slagterierne har medarbejderne valgt at genoptage arbejdet i dag.

»Klokken 6.40 her til morgen genoptager vi arbejdet, som om intet var hændt,« siger Karl Hansen, der er tillidsmand for de ca. 140 medarbejdere, som i går nedlagde arbejdet i Rødding.

Uvis fremtid
I Grindsted foregik arbejdet normalt hele dagen, men slagteriet var til gengæld præget af strejker i torsdags.

»Jeg er heller ikke glad for den nye aftale. Men hvor den første var i strid med overenskomsten, så holder den her sig indenfor rammerne,« siger Kent Kaltoft, tillidsmand på Danish Crown i Grindsted.

Han mener, at medarbejdernes protester bunder i en frygt for, at de også bliver tvunget til at gå ned i løn på deres arbejdspladser.

Ingen lignende aftaler
Danish Crowns informationschef Gudrun Andreasen vil imidlertid ikke sige, om der er planer om lignende aftaler på andre slagterier.

»Det har vi ikke haft oppe at vende. I Ringsted har Tulip meldt ud, at man ville lukke afdelingen for at blive konkurrencedygtig. Så er medarbejderne vendt tilbage og har tilbudt at gå 15 procent ned i løn, og så har Tulip sagt ja tak. Det arbejder vi med nu,« siger Gudrun Andreasen.

Så hvis medarbejderne ikke tilbyder jer lønnedgang andre steder, så har I ikke tænkt jer at kræve det?

Det kan vi slet ikke sige noget om. Det her er en sag, og så lad os lige lade den køre. Så må vi se. Dem vi først diskuterer det her med er vores medarbejdere,« siger Gudrun Andreasen.

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Venezuela har verdens største oliereserver – og en årlig inflation på 100.000 pct. Hvad er det lige, der sker?For en dansk investor var Venezuela frem til for få år siden interessant, fordi ØK havde s...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen