Berlingske Business

SAS-bestyrelse støtter Lindegaard

SAS-bestyrelse støtter Lindegaard - 1

Danske Jørgen Lindegaard er også fremtidens koncernchef for SAS, fastslår bestyrelsesformanden i kølvandet på rygter om Lindegaards afsked med det skandinaviske luftfartsselskab.

Begyndende rygter om koncernchef Jørgen Lindegaards snarlige afsked som manden i spidsen for det hårdt prøvede luftfartsselskab får nu SAS-bestyrelsens formand, Egil Myklebust, til højest usædvanligt at afbryde radiotavsheden blot få dage før fremlæggelsen af koncernens halvårsregnskab.

Trods udsigten til det fjerde smertelige underskud i træk er Jørgen Lindegaard fremtidens koncernchef for SAS, fastslår bestyrelsesformanden.

»Jørgen Lindegaards fremtid i SAS er slet ikke et tema for mig. Lindegaard har fuld opbakning fra bestyrelsen, og den første bekræftelse på at Lindegaard også er koncernchef

i fremtiden kommer, når han

i næste uge fremlægger halvårsregnskab,« siger Egil Myklebust.

Rygter om fald
Ifølge forlydender i dagspressen har intern uro om Jørgen Lindegaard for første gang udmøntet sig i rygter om hans snarlige fald som SAS-koncernchef.

Forårets spareforhandlinger, hvor koncernledelsen måtte hente de sidste milliarder hjem til den gigantiske turnaround-plan, har skabt uenighed om SAS-ledelsen mellem de danske, norske og svenske ansatte. Især flere af de danske faggrupper er angiveligt utilfredse.

Blandt luftfartsanalytikere er der en forventning om, at Jørgen Lindegaard fortsætter i pilotsædet for SAS-koncernen.

»Man må forvente, at han får snor langt ind i 2005. Lindegaard har iværksat en spareplan på 14 mia. kr., som er aftalt med medarbejderne. SAS-ledelsen har nu taget højde for alt, hvad SAS selv er herre over. Udefrakommende ting som forhøjede oliepriser og et uventet hårdt prispres kan næppe udløse en fyring,« siger Brian Børsting fra Jyske Bank.

Konkrete tiltag
Det er kun godt en måned siden, at Jørgen Lindegaard som følge at det enorme prispres på flybilletterne måtte meddele offentligheden, at forventningerne om et samlet overskud i år er blevet ændret til et nyt underskud. Senest har SAS så besluttet at hæve priserne på sine billetter.

I forbindelse med næste uges regnskabsfremlæggelse forventes Lindegaard at komme med en række konkrete tiltag, der kan skærpe det skandinaviske flyselskabs profil. Således ventes han at fortælle om de fremtidige planer for lavpriskonceptet Snowflake.

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Danske pensionsselskaber kan lige nu fortælle om afkast, der ligger og svinger i størrelsesordenen 0-3 pct. Det er langt fra sidste års to-cifrede gevinster, men der er en gode forklaringer på, at afk...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen