Berlingske Business

Salg af Københavns Energi udskudt

Salg af Københavns Energi udskudt - 1

Heftig kurmageri mellem aktørerne på energimarkedet udskyder salget af Københavns Energi. Planerne om et salg inden jul forpurret.

Københavns Kommune har nu endegyldigt droppet planerne om et salg af Københavns Energi inden jul.

Primært de langstrakte forhandlinger mellem Elsam og DONG forpurrer de hidtidige planer, der skulle bringe en salgsanbefaling af el-aktiviteterne i det kommunalt ejede energiselskab til Københavns Borgerrepræsentation inden juleferien.

Hos Københavns Kommunes Miljø- og Forsyningsforvaltning forventer adm. direktør Peter Elsman dog fortsat en snarlig afklaring af, hvem der overtager Københavns Energi, KE, og selskabets ombejlede aktiepost i det sjællandske kraftværksselskab Energi E2.

»Vi har indstillet os på, at det ikke sker inden jul. Det skyldes flere faktorer, men hele sitautionen omkring DONG og Elsam er ret afgørende for salgsforløbet af el-aktiviteterne i Københavns Energi. Når det nu ikke bliver i december, så satser vi på, at det kan blive i januar,« siger han.

Flere købere
Københavns Kommune er i løbende forhandlinger med flere interesserede købere, oplyser Peter Elsman, der dog ikke ønsker at sætte navn på de potentielle købere.

Feltet af interesserede menes foruden DONG og Elsam at udgøres af svenske Vattenfall, finske Fortum samt svenske Sydkraft, der er en del af den tyske E.On-koncern.

Tilbage i slutningen af maj gav Borgerrepræsentationen mandat til, at man undersøgte mulighederne for salg, fusion eller et strategisk partnerskab.

Gennem KE indtager Københavns Kommune en nøglerolle, når store dele af det danske energimarked over de kommende måneder fordeles. KE er primært ombejlet på grund af den medfølgende aktiepost på 34 pct. i Energi E2, der står for den sjællandske produktion af el.

Elsam udfylder samme rolle vest for Storebælt og ejer allerede 36 pct. af Energi E2 via sit ejerskab af NESA. Lykkes det Elsam at købe Københavns Energis el-aktiviteter, vil selskabet med andre ord sætte sig tungt på produktionen af el i Danmark.

For statsejede DONGs er målsætningen med at byde på KE at kunne føje el til de nuværende olie- og gasaktiviteter. Det skal være med til at gøre DONG til en bredt funderet og mere attraktiv energikoncern før den planlagte børsnotering.

Mange strenge
Københavns Energi omsætter for ca. 5 milliarder kroner, og selskabets 1.550 ansatte forsyner 350.000 kunder med el, gas og varme. Selskabet står også for drikkevandet til 500.000 mennesker og håndterer samtidig spildevand. Selskabets elaktiviteter udgør landets næststørste elforsyningsselskab efter NESA.

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Danske pensionsselskaber kan lige nu fortælle om afkast, der ligger og svinger i størrelsesordenen 0-3 pct. Det er langt fra sidste års to-cifrede gevinster, men der er en gode forklaringer på, at afk...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen