Berlingske Business

Rederierne fortsatte de store kursstigninger

På de blot fire handelsdage i 2004 er A.P. Møller - Mærsk, D/S Norden, D/S Torm og DFDS skudt i vejret, og kursstigningerne fortsatte i går. Lundbeck steg på positive testresultater.

KFX-indekset lod sig ikke påvirke af de negative toner på de europæiske og amerikanske aktiemarkeder onsdag. Den meget positive bølge, som de danske rederiaktier indtil videre har redet på i 2004, sendte A.P. Møller - Mærsk A og B aktierne op hhv. 3,4 pct. og 4,1 pct.. hvilket igen trak KFX-indekset 0,9 pct. op til kurs 255,93.

Det er bl.a. høje fragtrater der give den gode stemning omkring rederierne og tirsdagens opjustering fra D/S Torm - den femte af slagsen før årsregnskabet - har hjulpet yderligere til. Udover APM-aktierne var der stigninger til D/S Norden (+ 4,6 pct.) og DFDS (+ 3,7 pct.). D/S Torm selv måtte dog tre pct. ned i kurs i går oven på en nedjustering af anbefalingen på aktien fra »hold« til »sælg« hos Danske Equities. Trods et positivt syn på de danske rederier generelt er Danske Equities således ikke overbevist om, at kursstigningen til Torm på hele 42,5 pct. på årets første fire handelsdage er holdbar.

Lundbeck (+ 3,1 pct.) trak også op i KFX-indekset, efter at medicinalkoncernen offentliggjorde positive testresultater for præparatet Ebixa ved behandling af mild til moderat Alzheimer. Indtil videre er Ebixa det eneste lægemiddel, der er godkendt til behandling af moderat til svær Alzheimers. To fase III-undersøgelser var blevet gennemført. Den ene - foretaget i USA af den amerikanske samarbejdspartner Forest Labs - viste en signifikant positiv effekt på patienterne. Den anden undersøgelse - foretaget i Europa af Lundbeck selv - viste flere gange undervejs en signifikant positiv effekt, men ved forsøgets slutning var effekten stadig målelig, men ikke statistisk signifikant. Forest Labs forventes at indsende en registreringsansøgning til de amerikanske FDA-myndigheder for Ebixa til behandling af mild til moderat Alzheimers sygdom i midten af 2004. I Europa vil Lundbeck ligeledes i 2004 begynde registreringsaktiviteter for den nye anvendelse af præparatet.

Lundbecks snævre pipeline - koncentreret omkring antidepressiver - har længe været i fokus hos analytikere og investorer, så nyheden om de positive testresultater for Alzheimers-præparatet udløste en del handel i aktien. Aktien endte tre kr. oppe i kurs 100,5.

Ved Fondsbørsens lukketid kl. 17 offentliggjorde Group4Falck (- 1,6 pct.) købet af den hollandske virksomhed Global Safety Group (GSG). GSG, der omsætter for knap 400 mio. kr. årligt, er specielt stærke indenfor rednings- og sikkerhedskurser til off-shore sektoren og den maritime sektor. Overtagelsen sker med virkning fra 1. januar i år, men den endelige pris er endnu ikke fastlagt. Der kan forventes en kursreaktion på købet i dagens handel.

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Venezuela har verdens største oliereserver – og en årlig inflation på 100.000 pct. Hvad er det lige, der sker?For en dansk investor var Venezuela frem til for få år siden interessant, fordi ØK havde s...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen