Berlingske Business

Rederichef den bedst lønnede topchef

Rederichef den bedst lønnede topchef - 1
Arkivfoto. Direktør for Rederiet Norden, Steen Krabbe. Foto: Reimar Juul <br>

Nordens topchef, Steen Krabbe, kunne i går indkassere en gevinst på 36 mio. kr. af sine aktieoptioner. Hertil kommer lønstigning og en gylden faldskærm.

Den 62-årige nestor i dansk shipping, adm. direktør Steen Krabbe fra rederiet Norden, hører til Danmarks absolut bedst aflønnede topchefer i Danmark - hvis ikke den bedste.

Selv om Steen Krabbe har kæmpet med næb og klør mod, at Norden skulle blive overtaget af det noget større Torm-rederi, så har netop Torms fjendtlige angreb de seneste mere end halvandet år forgyldt Steen Krabbe endnu mere.

Steen Krabbes ordinære løn er steget kraftigt, hans aktier i Norden er steget, værdien af hans aktieoptioner i Norden er eksploderet, og så har Norden-bestyrelsen i 2003 udstyret ham med en gylden faldskærm, hvis Torm eller et andet rederi får held til at overtage Norden.

Det hører med, at Steen Krabbe har leveret varen til sine aktionærer, som sjældent set i dansk erhvervsliv. Aktiekursen er mangedoblet på kort tid, og Norden har været blandt de absolut bedste aktier i både 2003 og hidtil i 2004.

I går lagde den meget respekterede Norden-chef, som anses for at være blandt de dygtigste shippingfolk i Danmark, så endnu et rekordregnskab på bordet for 2003 samt en opjustering af indtjeningen i 2004 til mindst 1,5 milliarder kr. Endnu engang steg aktiekursen markant.

»I de 42 år, hvor jeg har været med i shipping, har jeg aldrig været med til noget lignende,« siger Steen Krabbe, der er overbevist om, at Nordens gyldne år kan fortsætte nogle år endnu. Sådan ser regnestykket for Steen Krabbes privatøkonomi ud lige nu:

Lønnen til tomandsdirektionen er næsten fordoblet fra 2002 til 2003. Samlet aflønning i 2003 er 7,1 millioner kr. Heraf vurderes Steen Krabbe at få omkring 4,5 millioner kr.

Det er vedtaget, at Steen Krabbe skal have tre års løn (13,5 mio. kr.), hvis Norden bliver overtaget af eller bliver fusioneret med et andet selskab (et værn.)

Kurseksplosionen har øget værdien af Steen Krabbes aktier i D/S Norden til 4,5 millioner kr.

Mest værdifuld er dog Steen Krabbes aktieoptioner. Tomandsdirektionen har i alt 20.436 aktieoptioner. Heraf har Steen Krabbe forsigtigt vurderet totredjedele. Fra og med i går har han kunnet udnytte disse optioner. Børsværdien alene af Krabbes andel ligger på omkring 40 millioner kr. Købsprisen for disse aktier er under fire mio. kr., og gevinsten således 36 millioner kr. Hertil kommer optioner, som på samme måde vil kunne udnyttes i 2005 og 2006.

Selv vil han ikke sige noget om, hvorvidt han vil indløse sine aktieoptioner.

»Jeg overvejer det i disse dage,« siger han. Men han afviser, at markedet skal lægge bestemte signaler i det, hvis han beslutter sig for at indkassere noget af gevinsten.

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Venezuela har verdens største oliereserver – og en årlig inflation på 100.000 pct. Hvad er det lige, der sker?For en dansk investor var Venezuela frem til for få år siden interessant, fordi ØK havde s...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen