Berlingske Business

Private firmaer erobrer akademisk jobmarked

Private firmaer erobrer akademisk jobmarked - 1
Beskæftigelsesminister Claus Hjort Frederiksen (V) mener, at de private konsulentfirmaer kan bidrage positivt med at finde job til ledige akademikere.<br>Arkivfoto: Liselotte Sabroe

Private konsulentbureauer trænger ind på det akademiske jobmarked. 16 private og et af fagbevægelsens firmaer skal hjælpe ledige akademikere.

Vejen til et job vil fremover gå igennem et privat konsulentbureau for rigtig mange ledige akademikere. I dag afslører Beskæftigelsesminister Claus Hjort Frederiksen (V), at 16 ud af 19 aktører, som har fået adgang til det lukrative akademiske jobmarked, er private konsulentbureauer og rekrutteringsfirmaer.

I alt havde 66 tilbudsgivere budt ind på opgaven. Og beskæftigelsesministeren er godt tilfreds med, at de private udbydere har stået så stærkt i feltet.

»Jeg er glad for, at så mange private virksomheder kan deltage i den her opgave. Det viser, at der rundt omkring i landet sidder mange private aktører med specialkompetencer, som vi skal udnytte i beskæftigelsesindsatsen,« siger Claus Hjort Frederiksen.

En plads til fagbevægelsen
Udover de 16 private firmaer er to uddannelsesinstitutioner sluppet igennem nåleøjet, mens fagbevægelsen må tage til takke med den sidste plads.

DJØFs formand, Søren Burcharth, glæder sig imidlertid til at tage konkurrencen med de private firmaer op.

Landets tre største akademikerorgansationer - DJØF, Magisterforeningen og Ingeniørforeningen - står bag det selskab, der har sikret, at fagbevægelsen tager del i opgaven med at afkorte køen af ledige akademikere.

»Jeg tror, at vi kan gøre en forskel med vores kendskab til det akademiske arbejdsmarked. Samtidig har vi indgået et samarbejde med Mercuri Urvall, som er ekspert i rekruttering og netværksskabelse,« siger Søren Burcharth.

Han mener, at de privates virksomheders store interesse for opgaven hænger sammen med at flere i forvejen har specialiseret sig rekruttering og rådgivning af akademikere.

Løn efter resultat
Blandt de private firmaer, som er blevet udvalgt, er det private konsulentfirma AS/3.

Partner Allan Gross-Nielsen, mener, at deres store erfaring på området har været en fordel.

»Vi har arbejdet med karriererådgivning i 15 år. Og vi har gennemført en række målrettede forløb for akademikere i samarbejde med AF. så vi har allerede bevist, at vi kan levere resultater,« siger Allan Gross Nielsen.

Hans firma har netop udviklet et kursusmateriale på nettet, som er særligt målrettet akademikere.

»Jeg har selv besøgt AS/3, og er meget imponeret over det, de kan præstere. De arbejder både på tværs af regioner og faggrænser, og de har en teknologisk platform, som er meget professionel. Det er væsentlige ingredienser for at få de ledige i arbejde,« siger Claus Hjort Frederiksen.

Han understreger, at der nu er åbnet op for et marked, hvor aktørerne bliver belønnet efter hvor mange akademikere, de får i job.

»Resultataflønning skal sikre, at akademikerne får de tilbud, der mest effektivt fører til et arbejde. Får vi mistanke om, at nogle udbydere ikke lever op til de kvalitetskrav, vi stiller, vil vi gribe ind,« siger beskæftigelsesministeren.

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Venezuela har verdens største oliereserver – og en årlig inflation på 100.000 pct. Hvad er det lige, der sker?For en dansk investor var Venezuela frem til for få år siden interessant, fordi ØK havde s...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen