Berlingske Business

Opturen fortsætter for rederiaktierne

KFX-indekset fortsatte optimismen og endte i plus. Der er stadig optur til rederierne i troen på gode fragtrater. EDB-gruppen gav meddelelse om godt kvartal, mens Bioscan fortsat er under pres.

Det danske aktiemarked begyndte ugen i positivt terræn. Hovedindekset KFX blev i går handlet 0,5 pct. op til lukkekursen 253,56. Dermed har det danske aktiemarked oplevet en positiv indgang til det nye år med stigninger på årets to første handelsdage.

Der var endnu engang rift om rederiaktierne i både A.P. Mærsk og Dampskibsselskabet Torm. Fortsat tro på gode fragtrater i 2004 for rederibranchen og flere pensionskassers tilbagevenden til A.P. Møller - Mærsk aktierne efter de før nytår var tvunget til at sælge ud for at leve op til porteføljediversificeringsreglerne. A.P. Møller - Mærsks fremgang blev på hhv. 1,9 pct. og 2,0 pct. på hhv. A- og B-aktierne. Således blev aktierne mandagens største positive bidragsydere til KFX. D/S Torm steg 10,1 pct., hvilket var klart i top blandt sidepapirerne. Aktien i D/S Torm er nu allerede steget 21,0 pct. i år. En aktiehandler forklarer over for Reuters, at de stigende fragtrater forventes at ville slå igennem på selskabets bundlinie.

KFX-indeksets største procentvise stigning kunne telegiganten TDC (+ 2,8 pct.) notere. Stigningen kommer uden nogen selskabsspecifikke nyheder, men efter det internationale finanshus Goldman Sachs opjusterede sin anbefaling af den europæiske telesektor.

Vindmølleselskaberne NEG Micon og Vestas måtte begge indkasse et kursfald på 1,0 pct., efter brancheorganisationen for vedvarende energiproducenter meddelte, at de foreløbige tal for væksten i den spanske vindmøllekapacitet er aftaget gevaldigt i 2003 på grund af uklarhed omkring fremtidige tilskudsordninger, der først blev afsløret ved udgangen af 2003, og fordi der er færre ledige vindoptimale steder.

Bryggerikoncernen Carlsberg (+ 0,9 pct.) meddelte, at selskabet vil integrere salgs- og marketingsaktiviteterne for alle selskabets mærker. Det vil koste omkring 130 stillinger, men give kunderne en mere enkel forretningsgang med Carlsberg.

Det Østasiatiske Kompagni (+2,3 pct.) meddelte mandag, at selskabet har indgået en treårig aftale med verdens største eksportør af mejeriprodukter, Fonterra. Aftalen indebærer, at prisen på det mælkepulver, som ØK anvender, fastsættes som et gennemsnit af den seneste års pris på verdensmarkedet. ØK forventer, at det vil give selskabet en besparelse på omkring 5 pct.

Herning-selskabet EDB-gruppen (+ 4,7 pct.) kom i går med en fjerde kvartalsmeddelelse. Selskabet har haft en meget positiv udvikling i årets sidste tre måneder. Det giver et forventet resultat for 2003 på omkring 20 mio. kr. Det betegner adm. direktør Jens Frølund, som meget tæt på det ambitiøse mål i et interview med RB-Børsen.

Fynske Bioscan (- 2,1 pct.) fortsatte nedturen efter Berlingske Tidende stillede skarpt på Fondbørsens mulighed for at få selskabet til at dokumentere rigtigheden af deres fondsbørsmeddelelser. Der hersker nemlig fortsat usikkerhed om de manglende licensbetalinger. Aktien er nu faldet de sidste seks handelsdage med i alt 23,9 pct.

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Danske pensionsselskaber kan lige nu fortælle om afkast, der ligger og svinger i størrelsesordenen 0-3 pct. Det er langt fra sidste års to-cifrede gevinster, men der er en gode forklaringer på, at afk...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen