Berlingske Business

Nye svindelanklager mod SiD

Svindelanklagerne mod SiD har taget en dramatisk drejning, efter at Willy Strubes makker, Ole Iversen fra firmaet I-Service, torsdag lagde kortene på bordet over for politiet i en over seks timer lang afhøring.

Ole Iversen har til politiet sat navne på en række forbundsansatte og SiD-tilknyttede firmaer, der angiveligt har været involveret i omfattende svindel med SiD-midler - og nu rettes søgelyset endnu en gang mod den absolutte top i fagforbundet.

Tidligere har Ole Iversen sagt, at der var tale om personer, der ikke længere er i SiD. Men hans advokat, Birgit Lemvigh, oplyser nu til Ritzau, at "flere" stadig er i forbundet.

Er der tale om folk fra toppen af SiD? - Det vil jeg ikke udtale mig om, siger Lemvigh.

Sædvanlig forretningsgang

Ole Iversen har sagt, at han opfattede forretningerne med nu afdøde Willy Strube som "fuldstændig sædvanlig forretningsgang i SiD". Oprindeligt havde han lagt op til en ren tilståelsessag, når retten skal fastslå hans straf for at have hjulpet Willy Strube med svindelen blandt andet ved hjælp af forfalskede bilag og fakturaer fra Ole Iversens firma, I-Service.

Men siden har SiD gjort et erstatningskrav på 828.000 kroner gældende over for Ole Iversen, og det er ifølge hans opfattelse stik imod en aftale, som han angiveligt skulle have haft med forbundet, da sagen begyndte at rulle.

Nu har Ole Iversen trukket sin tilståelse tilbage, fordi det giver ham langt bedre mulighed for at forklare retten og offentligheden, hvorfor hans forretninger med Willy Strube og SiD ikke var så usædvanlige, som den nuværende forbundsformand, Poul Erik Skov Christensen, hævder.

Under fem personer involveret

Birgit Lemvigh vil ikke fortælle, hvor mange personer der angiveligt skulle have været involveret i svindelen, men der er altså tale om flere, og det er under fem personer.

Derudover har Ole Iversen forklaret, at tre firmaer udover I-Service har fusket med bilagene med det ene formål, at SiD-folk kunne slå sig løs for medlemmernes penge.

Det er tidligere kommet frem, at det ene selskab skulle være SiD's eget byggefirma, J&B Entreprise, hvilket både Poul Erik Skov Christensen og firmaets direktør, Mogens Kongste, har afvist pure.

Birgit Lemvigh vil ikke løfte sløret for de to andre firmaer - blot at der ikke er tale om byggefirmaer.

Et andet spørgsmål, der har været vendt og drejet i pressen, er, hvorvidt andre i SiD har kendt til Willy Strubes svindel.

Det er Ole Iversens påstand, men Birgit Lemvigh erkender, at de ikke har dokumentation for det. Spørgsmålet er dog af afgørende betydning for Ole Iversens sag og hans beslutning om at trække tilståelsen tilbage. Han mener nemlig ikke, man kan tale om "svindel" i gængs forstand, når forretningsmetoden har været kendt og accepteret i fagforbundet.

Birgit Lemvigh understreger, at det nu må være op til politiet at gå videre med svindelmistankerne, og derfor har hun sammen med sin klient besluttet sig for ikke igen at udtale sig om sagen, indtil politiet kan kaste nyt lys over sagen.

Ritzau

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Venezuela har verdens største oliereserver – og en årlig inflation på 100.000 pct. Hvad er det lige, der sker?For en dansk investor var Venezuela frem til for få år siden interessant, fordi ØK havde s...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen