Berlingske Business

Nye muligheder i Indien og Kina

BankInvest åbner en ny afdeling, der skal arbejde i aktier fra Kina og Indien.

Kina og Indien. Fremtidens økonomier. Måske også fremtidens aktiemarkeder.

BankInvest - Danmarks tredje største investeringsforening - åbner som den første herhjemme mulighed for at investere i aktier fra Indien, der med mere end én milliard mennesker og høj økonomisk vækst spurter afsted mod bedre tider. Det sker i en ny investeringsafdeling, som hedder »Indien & Kina«. Den sendes på markedet herhjemme ved udgangen af februar.

Danske Invest og Jyske Invest har inden for de senere år begge åbnet afdelinger, der investerer i kinesiske aktier, og de har begge givet forrygende afkast gennem 2003 - over 50 procent.

Priserne udlignes
Kan BankInvest holde dampen oppe i sin nye afdeling, der både skal satse på Kina og Indien på samme tid, har vi spurgt porteføljemanager Jorry Nødekær fra BankInvest.

»Ja,« lyder svaret.

»På langt sigt - over en årrække - tror vi på aktier fra både Kina og Indien. Men der kan godt komme store udsving undervejs,« siger Jorry Nødekær, som peger på flere grunde til, at aktier fra de to meget folkerige lande kan blive vindere fremover:

Aktierne er forholdsvis billige målt på P/E-værdier. Det gælder især, hvis man sammenligner med USA og andre rige lande. Men også hvis der kigges på flere andre lande i Asien.

Både Kina og Indien har en økonomisk vækst langt over eksempelvis europæisk niveau og nærmest enestående i verdensøkonomien.

Selv om virksomhederne vokser hurtigere end andre steder, koster deres aktier mindre.

»De ting vil udjævne sig. Vi tror, priserne på aktier fra Kina og Indien vil komme til at ligne vestligt niveau mere i fremtiden,« siger Nødekær.

Kina-aktier er dog følsomme over for en faldende dollarkurs, eftersom den kinesiske valuta er bundet til dollaren.

»Men de historiske udsving i aktier fra Kina og Indien målt i danske kroner har faktisk kun været lidt større end på danske KFX-aktier eller globale aktier. Men der er en risiko ved en investering som denne, og derfor anbefaler vi også, at man mindst har en syv-årig horisont, og at man kun sætter en mindre del af formuen i en afdeling som denne,« siger Jorry Nødekær.

Tegningsperioden begynder 24. februar og løber til 8. marts 2004 til kurs 103,50.

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

De første kvartalsregnskaber, primært fra USA, der tegner en fortsættelse af billedet for 2017-billedet, både når det handler om teknologiorienterede forbrugsselskaber som Netflix og traditionelle sel...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen