Berlingske Business

Nordsøkabale kan gavne børsnoterede selskaber

Denerco Oil, som ejes af bl.a. de børsnoterede selskaber Højgaard Holding, Ove Arkil, Monberg & Thorsen, FLS og Danske Bank, kan få en gevinst ud af DONGs køb af Statoil-licencer i Nordøsen. Denerco overvejer, om muligheden skal udnyttes.

DONGs planlagte opkøb af Statoils licenser på tre olie- og gasfelter i Nordsøen kan indirekte give gevinst for en en række børsnoterede danske selskaber og deres aktionærer.

Det sker, hvis det danske olieselskab Denerco Oil, som bl.a. ejes af Højgaard Holding, Ove Arkil, Monberg & Thorsen, FLS, Danica, PKA, Dansk Erhvervsinvestering og Danske Bank, udnytter muligheden for at bytte sig til en del af de ejerandele, som DONG har planlagt at købe af Statoil.

DONG vil ensarte ejerandelene på de olie- og gasfelter på den danske Nordsøsokkel, som er omfattet af handlen. Det vil være til klar fordel for alle involverede selskaber.

Denerco Oil overvejer nu, om selskabet skal bruge to oliefelter, som de ejer væsentlige andele i, til at bytte sig ind i tre øvrige felter, hvor deres nuværende ejerandel er lavere. Fordelen ved manøvren er at sikre alle involverede parter mod at enkelte selskaber kan dominere produktionen.

»Vi vil være meget interesserede i at få tilnærmet den procentuelle ejerandel blandt de involverede licenshavere på de felter, der bliver berørt af, at Statoil trækker sig ud,« siger Flemming Kolkjær Sørensen, adm. dir. i Denerco Oil A/S.

Men han understreger, at det er en forudsætning, at parterne kan blive enige om bytteforholdet.

Fordelen for Denerco og selskabets børsnoterede ejerkreds består af en række rationaliseringsgevinster.

»Ud fra et driftsmæssigt perspektiv og fremtidig udnyttelse af felterne kunne det være interessant at opnå ensartede ejerandele,« siger Flemming Kolkjær Sørensen.

Som afsløret af Berlingske Tidende i weekenden ventes det i aften, at DONGs bestyrelse godkender det hidtil hemmeligholdte køb af Statoils licenser på tre danske olie- og gasfelter. Offentliggørelsen af købet sker i morgen, tirsdag, hvor der også er bestyrelsesmøde og ordinær generalforsamling i Denerco Oil A/S.

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

De første kvartalsregnskaber, primært fra USA, der tegner en fortsættelse af billedet for 2017-billedet, både når det handler om teknologiorienterede forbrugsselskaber som Netflix og traditionelle sel...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen