Berlingske Business

Norden-top scorer aktiegevinst på 63 mio.

Norden-top scorer aktiegevinst på 63 mio. - 1
Adm. direktør i rederiet Norden, Steen Krabbe, og resten af ledelsen har solgt aktier i selskabet til en værdi af 69 mio. kr. <br>Foto: Reimar Juul

Ledelsen i rederiet Norden valgte i går at tage en gevinst på 63 mio. kr. på aktieoptioner hjem. Yderligere gevinst på 125 mio. kr. venter forude.

Dagen efter rederiet Nordens rekordregnskab kom på gaden, sælger ledelsen i selskabet aktier til en værdi af 69 mio. kr.

Som Berlingske Tidende skrev i går, har netop Norden et af de absolut mest lukrative aktieoptionsprogrammer lige nu i Danmark. Det skyldes den mangedobling af aktiekursen, som er sket inden for de seneste få år efter fragtraternes himmelflugt.

Der meddeles ikke, hvorvidt det er bestyrelsen, direktionen eller ledende medarbejdere, der har indløst aktieoptionerne og dermed solgt Nordenaktier. Norden vedtog tilbage i 2001 et aktieoptionsprogram, som dengang ikke synede af meget, men som i dag har udviklet sig kolosalt. Og som nu gør, at Nordens topchef, adm. direktør Steen Krabbe, aflønningsmæssigt befinder sig i samme liga som VT Holdings Laurids Jessen og Nordeas tidligere topchef Thorleif Krarup.

Den første tildeling af aktieoptioner til ledelsen i Norden skete i 2001 på samlet 47.906 stk. aktier. Disse aktieoptioner kunne tidligst indløses i marts 2004, og det er netop det, der er sket. Foreløbig er halvdelen af disse optioner, eller helt præcist 23.890 stk. omsat til kolde kontanter. Prisen for optionerne er omkring seks mio. kr., og derved har Norden-ledelsen netto fået en samlet gevinst på 63 mio. kr.

Og der er mere i vente. Både i marts 2005 og marts 2006 kan der indløses 24.533 stk. aktier. Udregnet til dagens kurser har de en værdi på 142 mio. kr. Prisen for aktieoptionerne er omkring 18 mio. kr., og dermed ligger der en yderligere gevinst for ledergruppen i Norden på 125 mio. kr. og venter.

Gode år i sigte
Topchefen, adm. dir. Steen Krabbe har flest optioner, men også Norden-bestyrelsen og dermed formanden Mogens Hugo Jørgensen bliver mangemillionærer på aktieoptionsprogrammet i Norden.

Norden-ledelsens forholdsvis store indløsning af aktieoptioner i går skal ses i sammenhæng med, at Steen Krabbe ved fremlæggelsen af 2003-regnskabet mandag ikke bare opjusterede forventningerne til indtjeningen i 2004, men også lod forstå, at årene fremover vil blive meget gode for rederiet Norden.

I aktiernes moderland USA følges topledelsens køb og salg af aktier i den virksomhed, som de leder, med meget stor interesse. Et salg kan nemlig indikere, at topledelsen ikke selv tror på, at aktien kan stige yderligere.

Steen Krabbe understregede ved regnskabsfremlæggelsen mandag, at ledelsens handel med aktier ikke signalerede noget som helst. Han mener altså ikke, at omverdenen kan drage konklusioner om, at Nordens egen ledelse nu tror, at aktien nu topper.

Det hører da også med, at disse aktieoptionsprogrammer skal indløses inden en bestemt tidsfrist. Ellers fortabes retten til gevinsterne.

Selv om Norden har tildelt aktieoptioner i både 2001, 2002 og 2003 er det besluttet IKKE at uddele aktieoptioner i 2004.

Den meget illikvide Norden-aktie faldt tre procent i går.

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Danske pensionsselskaber kan lige nu fortælle om afkast, der ligger og svinger i størrelsesordenen 0-3 pct. Det er langt fra sidste års to-cifrede gevinster, men der er en gode forklaringer på, at afk...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen