Berlingske Business

Mellem Himmerland og Durban

Mellem Himmerland og Durban - 1
Millionoplag er ikke noget, vi er forvænt med her i landet, men Lars Larsens selvbiografi er udkommet i 2,5 mio. eksemplarer. »Jeg vil gerne sige tak til kunderne, men da jeg ikke ved, hvem kunderne er, tager vi alle med,« siger dynekongen om sin husstandsomdelte bog, der er udgivet i anledning af de første 25 år. Foto: Claus Fisker

Lars Larsen er fra Jylland. Hans firma hedder i daglig tale Jysk, slet og ret. Men han føler sig hjemme på en golfbane over hele verden og har udover huset i Himmerland også et hus i Sydafrika.

Det er mere end et godt tilbud, når Lars Larsen, eller Dyne-Larsen, som han nok er mest kendt som, i disse dage lader sin selvbiografi husstandsomdele i over to mio. eksemplarer. Det er gratis. »Jeg ville gerne takke kunderne, nu hvor vi fylder 25 år, og da jeg ikke præcist ved, hvem der er kunder, sender jeg den ud til alle,« siger han, mens han tager en pause med at signere 1.400 af de danske eksemplarer til medarbejdere og forretningsforbindelser.

Desuden udkommer »Go'daw jeg hedder Lars Larsen - jeg har et godt tilbud« på de nordiske sprog, tysk, engelsk, polsk og tjekkisk. Den er i første omgang tænkt til personalet, som i det daglige er lidt langt væk fra den jyske ånd, fortæller han, uden smålig skelen til, hvad der er hans historie, og hvad der er virksomhedens.

Det er et langt stykke hen ad vejen en og samme sag, så hvordan forløber en helt almindelig arbejdsdag for et brand?

Mig og min sekretær
Hvornår slår du øjnene op?

»I dag?« Nej, generelt. »Omkring kl. syv. Jeg ser altid morgen-TV og drikker en kop kaffe, inden jeg kører på arbejde. Det tager mig en femten minutter, men skriv hellere tyve minutter, ellers kommer politiet efter mig. Jeg er på arbejdet omkring kl. otte.«Hvordan starter din arbejdsdag?

»Den starter med at gennemgå posten, som ligger på mit bord. Og selvom jeg kun er 55 år, er jeg af den gamle skole og foretrækker papir. Min sekretær har sorteret brevene i »haster« og det mindre vigtige.«Hvordan håndterer du dine emails?

»Det gør min sekretær hele vejen igennem. Hun printer dem ud til mig, og jeg skriver så med hånden notater på dem og giver dem tilbage til hende.«Hvordan organiserer du dit arbejde?

»Jeg har en kalender, sådan nogenlunde i A4-format - der skal jo være plads til at skrive alle aftalerne ind. Og jeg styrer den selv. Jeg har prøvet at have andre til at gøre det, men overtog det ret hurtigt igen. Der er ikke nogen andre, der skal styre min tid.«Hvor lang er din arbejdsdag?

»En normal dag er jeg her på kontoret kl. otte og er hjemme kl. 19. Der skal vi spise. Jeg rejser ikke så meget mere og har vel nu en 50 rejsedage om året.«Hvordan håndterer du stress?

»Man kan ikke dø af meget andet end stress og alderdom, og jeg vil ikke dø af stress. Jeg har altid været god til at lytte til min krop, og det sker, at jeg smider, hvad jeg har i hånden og beder min sekretær tage over og sige, at jeg er blevet forhindret. Enten tager jeg hjem, eller også tager jeg på golfbanen sammen med en leverandør, hvor vi får snakket under mere afslappede former om det, vi skal tale om ved et møde en anden dag.«

20 grønne Cecil
Holder du frokostpause?

»Næ. Vi har ellers fået en god kantine med ryger og ikke-rygerafdeling, for jeg har forlangt, at jeg vil kunne tage mig en smøg. Jeg ryger en 15-20 grønne Cecil om dagen og har været holdt op et helt år, men det blev for stressende. Derfor gik jeg i gang igen. Jeg er mere i balance, når jeg får en smøg.«

Hvornår er du sammen med familien?

»Det er jeg i weekenden og om aftenen. Vores søn bor i kvarteret, og når jeg først er kommet hjem, gider jeg ikke at gå ud og spise. Så er jeg mere til hjemlig hygge. Vi har hus i Himmerland, hvor vores datter bor i nærheden af golfbanen, så hende ser vi, når vi er deroppe om sommeren.«Hvilke fritidsinteresser har du, og får du holdt ferie?

»Jeg holder mere ferie end tidligere, for jeg er blevet bedre ved mig selv de senere år. Vi kan godt være en fire-fem uger i huset i Himmerland med et par arbejdsdage indimellem. Om vinteren tager vi til varmere himmelstrøg, blandt andet til vores hus i Sydafrika. Ellers spiller jeg golf og læser de aviser om aftenen, jeg ikke nåede på kontoret. Bøger - det er ikke mig.«Her til sidst Lars Larsen. Hvad er det sidste du gør, inden du ser dyner?

»Som regel ser vi TV, gerne en god film, »Krøniken« og lignende ting, som »Matador«. Det kan hele Danmark godt lide, også selvom »Krøniken« starter før jeg gjorde.«

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Danske pensionsselskaber kan lige nu fortælle om afkast, der ligger og svinger i størrelsesordenen 0-3 pct. Det er langt fra sidste års to-cifrede gevinster, men der er en gode forklaringer på, at afk...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen