Berlingske Business

Medievækst bygger på nye satsninger

De danske mediebureauer lever i stigende grad af alt andet end de traditionelle opgaver med at formidle annoncer og TV-spots. Nye aktiviteter som analyse, medierådgivning samt øget fokus på events, PR, internet og sponsorship har givet vækst.

Trods flere års afmatning på annonce- og mediemarkedet, så klarer de store danske mediebureauer sig »rimeligt godt« med egne ord. Endnu kæmper enkelte med grimme tal på bundlinien, men øget fokus på alt andet end de traditionelle opgaver med formidling af reklamer og TV-spots giver håb i branchen. Det er især medierådgivning og analyse, der har hjulpet på indtjeningen. Men også sponsorkommunikation, PR, internet og alternative mediestrategier er med til at løfte omsætningen i en branche, der er gået 5-600 mio. kr. tilbage fra 2000 til 2002.

»Vi satser i stigende grad på andre kompetencer - primært inden for analyse. Det betyder, at de traditionelle opgaver i dag kun udgør 55 pct. af vores medie-omsætning. Resten er projekter, analyser og rådgivning. Og det er interessant, fordi det i andre lande stadig hedder 80-85 pct. Det er også derfor, vi i de seneste tre år med recession ikke har haft et dyk i indtjeningen,« siger Hermann Haraldsson, adm. direktør for OMD Nordic.

Samme opfattelse deles blandt de øvrige store bureauledere. Hos Mediaedge:cia taler adm. direktør Claus Gilbert Clausen om at have »flere retter på menuen«.

»Det, der er kunsten, er at kunne tjene penge på alle følgeydelserne. Det er der, hvor man kan slå de andre,« siger Claus Gilbert Clausen.

Michael Thim, adm. direktør i Initiative Universal Media, betegner udviklingen som en brancheglidning: »Der bliver tale om en stadig bredere og bredere portefølje af produkter, hvor man blander markedsanalyse med flere indtjeningskilder.«

Også hos Mediacom er der mere fokus på den analytiske del samt fortolkning, beregninger samt effektmåling..

»Den anden store trend er at se tingene på en ny måde. De gamle traditionelle medier bliver udfordret. Det er det, som frustrerer dagbladene i disse år,« siger Mediacoms adm. direktør, Lars Willumsen.

Martin Ove Rasmussen, adm. direktør hos MindShare, mener fremtidens kamp mellem bureauerne handler om at differentiere sig fra hinanden: »Nogle er fantastisk gode til forskellige medier, andre er helt i front med økonometri og reklameeffekt, mens andre igen er mere fokuseret på alternative medieformer og kreativitet. Det er i dag slet ikke åbenbart for annoncørerne, men det skal det være i fremtiden. Og der ligger der en klassisk opgave i markedsføring af os selv som branche,« siger Martin Ove Rasmussen.

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Venezuela har verdens største oliereserver – og en årlig inflation på 100.000 pct. Hvad er det lige, der sker?For en dansk investor var Venezuela frem til for få år siden interessant, fordi ØK havde s...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen