Berlingske Business

Majestæten siger farvel

Nationalbankdirektør, cand.polit. Bodil Nyboe Andersen trækker sig tilbage næste år efter ti år på posten.

Hendes udsagn er ved at få samme status som Dronningens nytårstaler. Vi lytter med en særlig opmærksomhed, for her trækkes de store linier, uden bagtanker eller skjulte dagsordener. Samtidig er hun landets mest prisbelønnede leder.

Ved Finansrådets årsmøde i begyndelsen af denne måned manede Bodil Nyboe Andersen til besindighed i bankerne og appelerede til færre kanonslag og bedre rådgivning af de private kunder. For, som hun understregede, der er en betydelig gruppe, der har svært ved helt at kortlægge deres behov og endnu sværere ved at gennemskue de mange bankprodukter og deres risici.

Blik for sagen
Den 64-årige Bodil Nyboe Andersen har været direktør i bankernes bank i ti år, og blandt europæiske fagfæller optræder hun som oftest som eneste kvinde, uden at blive antaget for sekretæren. Hun har altid haft blikket rettet mod sagen og med stor sikkerhed holdt sig selv i baggrunden. I et af de få private interviews med hende, umiddelbart efter udnævnelsen, sagde hun stort set kun »man« om sig selv. Når hun taler om sit virke banken, er det altid med »vi« og er i den retning helt efter bogen, når det kommer til den mere tænksomme del af managementlitteraturen.

Personlige holdninger
Hun har ellers en del at byde på. Hendes kendskab til kultur i alle dens former er velkendt og sidder blandt andet i det internationale H.C. Andersen præsidium. Desuden er hun sammen med kronprinsesse Mary og fodboldtræner Michael Laudrup ved at bane vejen for en bred debat om globaliseringen.

Især i de senere år har hun tilkendegivet mere personlige, men stadig aldrig private holdninger - blandt andet hendes håb om et ja i forbindelse med afstemningen om euroen. Hun medgav, at økonomisk var det måske ikke af afgørende betydning, det var mere et spørgsmål om at være med i fællesskabet.

Samtidig lader hun også sit elegante udseende komme mere til sin ret; det er ikke længere gemt bag forestillingen om, hvordan en bankdirektør skal gå klædt.

En enkelt af de priser, hun har fået som leder, var da Ledernes Hovedorganisation kårede hende som årets kvindelige leder for et par år siden. Det var kort efter medlemmerne i samme organisation kårede hende som årets bedste leder m/k. Der er ingen tvivl om, at hun er et forbillede for mange - i al diskretion, for hun har aldrig faldet for fristelsen til at lade sig rive med af den lederen som superstjerne-bølge, der har været mægtigt oppe i tiden i den periode, hun har været i spidsen for Nationalbanken.

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

De første kvartalsregnskaber, primært fra USA, der tegner en fortsættelse af billedet for 2017-billedet, både når det handler om teknologiorienterede forbrugsselskaber som Netflix og traditionelle sel...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen