Berlingske Business

Magasin-ejer får nye partnere

Magasins nye hovedaktionær Baugur fik i går en ny stor aktionær - et investeringsselskab, der selv i sommer solgte for 1,3 mia. kroner til Baugur.

Den 36-årige islandske forretningsmand Jon Asgeir Johannesson fik i går en ny, stor aktionær i selskabet Baugur, der for nylig blev ny hovedaktionær i danske Magasin.

Den islandske Kaupthing Bank solgte 8,26 pct. af sine aktier i Baugur til et britisk-islandsk investeringsselskab bestående af modekøbmanden Kevin Stanford og hans islandske forretningsforbindelser Magnus Armann og Sigurdur Bollason.

Handelen har en vis karakter af bytte bytte købmand, for så sent som i juli måned i år solgte de tre de britiske modehuse Karen Millen og Whistles til netop Baugur for omkring 1,3 mia. kr. Den kæde med 125 butikker havde Kevin Stanford bygget op sammen med hans tidligere partner Karen Millen, til sidst med sig selv som 60 pct. ejer og de to islændinge som 40 pct.-ejere - med finansiel opbakning fra netop Kaupthing.

Bank på retræte
Så sent som mandag i denne uge sagde Kaupthing Banks bestyrelsesformand Sigurdur Einarsson til Berlingske Business, at Kaupthing kun var storaktionær i Baugur fordi man sidste år hjalp selskabet gennem en afnotering af den islandske børs, og at banken har den politik kun at eje den type aktier i op til tre år.

Med handlen i går faldt Kaupthings ejerandel i Baugur fra 19,8 pct. til 11,2, og handlen betød i øvrigt, at der kom et meget præcist tal for, hvad banken mener, at Baugur er værd. De 8,26 pct. Baugur-aktier blev nemlig solgt til Stanford, Armann og Bollason for en mia. islandske kr., svarende til 89,1 mio. danske kr.

Det kan omregnes til, at banken mener at Baugur, der siden afnoteringen fra den islandske børs har stået bag et stort opkøb mindst en gang om måneden, lige nu er præcis 1,078 mia. kr. værd.

Store mundfulde
Vurderingen antyder, at banken tilslutter sig det synspunkt, at Baugur med sine opkøb gaber over en stribe meget store mundfulde.

Baugur nægtede så sent som i går over for Berlingske Business at offentliggøre sit 2003 regnskab, som kun omtales meget sporadisk på firmaets hjemmeside.

Til gengæld viser Baugurs seneste regnskab som børsnoteret selskab, afgivet pr. 1. marts sidste år, at selskabet dengang havde en omsætning på fem mia. kr., et overskud på omkring 600 mio. kr. og en egenkapital på ca. tre mia.

Dengang var norske Reitan Handel mindretalsaktionær med 11,8 pct. af aktierne.

Afnoteringen fra den islandske børs kom efter voldsom kritik af selskabet efter i et særdeles problematisk forsøg på at lancere lavprisbutikker i USA. 600 butikker blev efterfølgende lukket med stort tab.

Med Kaupthings hjælp købte Jon Asgeir Johannesson derefter alle mindretalsaktionærer ud - og gik på storindkøb i først og fremmest den britiske modebranche.omi@berlingske.dk

eve@berlingske.dk

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Danske pensionsselskaber kan lige nu fortælle om afkast, der ligger og svinger i størrelsesordenen 0-3 pct. Det er langt fra sidste års to-cifrede gevinster, men der er en gode forklaringer på, at afk...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen