Berlingske Business

Lundbeck fortsatte op på positive Ebixa-forsøg

Lundbeck holdt fast i stigningstakterne fra onsdag, og sikrede en behersket stigning til KFX-indekset. Også vindmølleselskaberne Vestas og NEG Micon indkasserede pæne kursstigninger i går.

De europæiske aktiemarkeder åbnede med pæne stigninger til de toneangivende indeks. Markederne blev dog trukket lidt tilbage i løbet af dagen oven på en kraftig svækkelse i dollaren - men holdt sig overvejende i plus. KFX-indekset fulgte tendenserne og steg 0,4 pct. til kurs 256,87.

Lundbeck (+ 5,5 pct.) fortsatte i går opturen fra onsdag, hvor medicinalselskabet offentliggjorde positive fase III-resultater for præparatet Ebixa mod mild til moderat Alzheimers. Ebixa er i forvejen eneste godkendte middel til behandling af moderat til svær Alzheimers. Stigningen i Lundbeck var både dagens største stigning blandt KFX-selskaberne og det største positive bidrag til den samlede stigning i hovedindekset.

Der var i går også pæne stigninger til de to vindmølleselskaber Vestas (+ 3,1 pct.) og NEG Micon (+ 3,7 pct.) samt transportkoncernen DSV, som steg 2,3 pct.

Den tyske bank-gigant Deutsche Bank har nedjusteret anbefalingen på Danske Bank til det neutrale »hold« mod tidligere »køb«. På trods af nedjusteringen steg Danske Bank i går 1,1 pct. og trak dermed næstmest op i KFX-indekset.

Modsat Danske Bank blev Nordea (- 1,4 pct.) opjusteret af en anden international gigant. Således har det schweiziske finanshus UBS forhøjet kursmålet for Nordea-aktien fra 37,7 kr. til 42,6 kr., hvilket stort set matchede lukkekursen for Nordea i går på 42,5 kr. UBS fastholder anbefalingen »neutral«. Faldet i Nordea var dagens største KFX-fald.

Group 4 Falck blev handlet 1,6 pct. op oven på meddelelsen om opkøbet af den hollandske virksomhed Global Safety Group onsdag ved Fondsbørsens lukketid. Det oplyses i forbindelse med opkøbet, at Group 4 Falck opnår en goodwill-andel på ca. 165 mio. kr., samt at det forventes, at opkøbet vil forbedre indtjeningen pr. aktie i 2004 såvel før som efter goodwill-afskrivninger.

Novozymes (+ 1,4 pct.) har taget endnu et skridt ind i udviklingen af midler mod kræft. Selskabet har indgået et samarbejde med det australske selskab Meditech, og ifølge aftalen skal Novozymes udvikle nye formuleringer af hyaluronsyre til brug ved forsøg med Meditechs patenterede HyCAMP-teknologi. Målet er i fælleskab at skabe et middel mod tyktarmskræft.

Rederiselskaberne, som i løbet af det nye år har markeret sig med markante kursstigninger, udviklede sig i går med mere blandede tendenser. Således lukkede de to A.P. Møller-Mærsk aktier med fald på henholdsvis 0,7 pct. til A-aktien og 0,8 pct. til B-Aktien. D/S Torm steg 0,8 pct., mens DFDS-aktien lukkede i uændret kurs. D/S Norden fortsatte dog opad med en stigning på 7,7 pct.

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Venezuela har verdens største oliereserver – og en årlig inflation på 100.000 pct. Hvad er det lige, der sker?For en dansk investor var Venezuela frem til for få år siden interessant, fordi ØK havde s...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen