Berlingske Business

Lille udslip hos Proms Kemi

Under oprydning hos det tidligere Proms Kemi blev der spildt et uidentificeret pulver, der nu er ved at blive fjernet.

Under arbejdet med at opskære og flytte en tank på den tidligere Proms Kemi Aps i Viemose ved Vordingborg, blev der fredag morgen spildt en rest kemikalier.

Storstrøms Amts miljøvagt og Beredskabet er på stedet og er i gang med at fjerne spildet, skriver amtet

Tanken indeholdt cirka 50-100 kg af et pulver, der endnu ikke er identificeret. En mindre del af indholdet er drysset ud af tanken under flytningen.

Efter lukningen af Proms Kemi blev der i perioden januar til april 1999 fjernet 4400 tons kemikaliaffald og spildevand m.m fra virksomheden. Tanke og produktionsanlæg blev renset ved højtryksspuling og området blev spulet og fejet.

Amtet har haft mistanke om, at der kunne være cyanid i pulveret, fordi tanken var placeret i den tidligere benzylcyanidafdeling. Beredskabet har dog undersøgt pulveret på stedet og vurderer umiddelbart, at der ikke er tale om cyanidforbindelser.

- Vi ved dog stadig ikke hvilket kemisk stof, der er tale om, og sandsynligvis er det en blanding af rester fra produktionen på Prom. Lige nu drejer det sig om at få forureningen samlet op og bragt til et sikkert sted, så der ikke sker skade, siger direktør i Storstrøms Amt, Svend W. Jensen.

- Konkret består opgaven i, at tanken sættes i en aflåst container og køres bort. Det pulver, der er spildt på jorden, er allerede samlet op, og vil blive kørt bort sammen med tanken. Herudover er der pulver, som er drysset ud på den faste belægning på området. Dette pulver kan ikke umiddelbart fjernes, fordi det er blevet presset ned i belægningen. I stedet vil pulveret blive spulet væk samtidigt med, at der suges med en slamsuger. På den måde sikres det, at det forurenede vand fra spulingen ikke spredes uden for området.

Kommunekemi vil i næste uge i samarbejde med amtet besigtige Prom-grunden og i den forbindelse vurdere hvilke tiltag der er nødvendige.

ha@berlingske.dk

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Venezuela har verdens største oliereserver – og en årlig inflation på 100.000 pct. Hvad er det lige, der sker?For en dansk investor var Venezuela frem til for få år siden interessant, fordi ØK havde s...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen