Berlingske Business

LD og FIH i strategisk samarbejde

Konturerne af en fremtidig stor spiller på finansmarkedet tegner sig med et nyt samarbejde mellem FIH og LD.

Lønmodtagernes Dyrtidsfond (LD) og FIH Erhvervsbank har indgået en opsigtsvækkende strategisk alliance, der vil få stor betydning for den fremtidige danske finanssektor.

LD og FIH Erhvervsbank, der med et samlet udlån på ca. 56 mia. kr. er landets tredjestørste erhvervsbank, vil etablere et fælles fondsmæglerselskab, hvor FIH tegner 20 pct. af aktierne.

En af fondsmæglerselskabets første opgaver bliver at rådgive en ny fond om investeringer i danske unoterede aktier, bl.a. i forbindelse med genrationsskifter.

LD og FIH har allerede hver især givet betingede tilsagn om at deltage i den nye fond med op til 500 mio. kr., henholdsvis 250 mio. kr.

Ifølge Jeppe Christiansen, direktør i LD, er der allerede kommet tilsagn fra andre institutionelle investorer om at placere penge i den nye fond, der vil få en samlet pengetank på over to milliarder kr., som skal placeres i unoterede aktier.

Netop investeringer i unoterede aktier får et stadigt større omfang. De såkaldte private equity-fonde får tilført milliarder af kroner til investeringer i unoterede aktier, fordi stort set alle pensionskasser har som ambition at hæve deres investeringer i de unoterede aktier.

»Vi betræder nye veje med samarbejdet med FIH, som har en profil, der matcher vores kompetencer perfekt. FIHs primære målgruppe er lån til store og mellemstore virksomheder, mens vi i mange år har arbejdet med investeringer i unoterede aktier,« siger Jeppe Christiansen, der bliver direktør for det nyoprettede fondsmæglerselskab.

Opsigtsvækkende
Det strategisk opsigtsvækkende ved samarbejdet mellem FIH og LD er, at Dansk Industri (DI) stadig er en yderst betydningsfuld spiller i FIH, selv om islandske Kaupthing Bank købte FIH i foråret.

Når den nuværende formand i FIH, Otto Bertel Christensen, går på pension, forventes det således, at det bliver DI´s direktør, Hans Skov Christensen - som i dag er næstformand i FIH, der vil indtage formandsposten.

Med samarbejdet med LD får FIH - og dermed indirekte DI - tydeligt signaleret, at der hermed er skabt en ny fond, som med en pengekasse på over to milliarder kroner matcher de store danske private equity-fonde som Polaris og Axcel - ejet af bl.a. Danske Bank og A.P. Møller - i størrelse. Og dermed får DI vist sin betydning for dansk erhvervsliv via et samarbejde med LD, der har LOs formand, Hans Jensen, som bestyrelsesformand.

Bestyrelsen for det nye fondsmæglerselskab kommer til at bestå af fire medlemmer. Tommy Pedersen, der er adm. direktør i Chr. Augustinus Fabrikkerne, bliver bestyrelsesformand, mens Hans Jensen og tidligere finansminister Svend Jakobsen, skal repræsentere LD i bestyrelsen.

FIH mangler endnu at udpege et medlem til bestyrelsen.

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Danske pensionsselskaber kan lige nu fortælle om afkast, der ligger og svinger i størrelsesordenen 0-3 pct. Det er langt fra sidste års to-cifrede gevinster, men der er en gode forklaringer på, at afk...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen