Berlingske Business

Landbruget: Mere erhvervsvenlig finanslov

Finanslovforslaget for 2002 viser, at den nye regering satser på en mere erhvervsvenlig politik end den tidligere regering, mener Landbrugsraadet.

- Det er befriende at se et forslag, hvor regeringen tager de første skridt til en forbedret konkurrenceevne samt øget vækst og beskæftigelse frem for økonomiske og administrative byrder, hedder det i en fælles udtalelse fra Landbrugsraadets præsident Peter Gæmelke, formanden for danske Slagterier, Bent Claudi Lassen, og formanden for Dansk Familielandbrug, Peder Thomsen.

De glæder sig blandt andet over, at regeringen vil støtte erhvervet med 75 millioner kroner til delvis dækning af omkostningerne til at overvåge kvæg for kogalskab.

- Det dækker langt fra landmændenes omkostninger, men viser regeringens forståelse for en vis ligestilling, siger de.

Landbruget glæder sig over, at forringelser fra den tidligere regering på op mod en halv milliard kroner er taget af bordet, men der er ikke kun ros til finanslovforslaget.

Landbrugsraadet kritiserer blandt andet, at regeringen beskærer bevillingerne til en række forskningsprogrammer på landbrugs- og fødevareområdet med 45 millioner kroner.

Blandt de andre »fejlskud«, som landbruget håber på at få rettet, er, at regeringen vil fjerne strukturprojektordningen og droppe tilskuddet til energibesparende foranstaltninger, som bl.a. fødevarevirksomhederne har haft glæde af. Desuden kritiseres besparelser på landbrugets konsulent- og vikarordninger.

- Tingene hænger ikke sammen, når regeringen på den ene side vil styrke dyrevelfærden ved at give flere midler til forbedringsstøtteordningen og på den anden side laver besparelser på konsulent- og vikarordninger, hedder det i Landbrugsraadets kommentar til finanslovforslaget.

Ritzau

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Venezuela har verdens største oliereserver – og en årlig inflation på 100.000 pct. Hvad er det lige, der sker?For en dansk investor var Venezuela frem til for få år siden interessant, fordi ØK havde s...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen