Berlingske Business

Lærerne holder ekstra kongres

Utilfredshed med overenskomstresultatet fører nu til en ekstraordinær kongres i Danmarks Lærerforening inden skolernes sommerferie. Århus-lærerne vil både diskutere KTO og lærernes egne forhandlinger.

Inden skolelærerne går på sommerferie, skal de nå at diskutere forårets overenskomstresultat på en ekstraordinær kongres. Selv om 95 pct. af de afgivne lærerstemmer var nej, fik lærerne alligevel trukket overenskomstforliget ned over hovedet, fordi de ligesom de andre kommunalt ansatte var en del af forligsmandens mæglingsforslag. Et historisk lille flertal på 51,9 pct. af de 650.000 kommunalt ansatte sagde ja til mæglingsforslaget.

Det har gjort mange lærere så sure, at lærerne i Århus nu vil diskutere fremtidens forhandlingsforløb inden sommerferien. Derfor forlanger de ved hjælp af underskrifter fra 93 delegerede Danmarks Lærerforenings hovedstyrelse til at holde en ekstraordinær kongres inden for de nærmeste uger.

De århusianske lærere er ligesom hovedparten af lærerne utilfredse med, at der blev afsat flere penge til ny løn i den generelle del af mæglingsforslaget. Lærerne er principielt imod det nye lønsystem, hvor arbejdsgiverne får mulighed for at honorere lærere på samme lærerværelse forskelligt, mens andre kommunalt ansatte er mindre afvisende overfor ny løn. Derfor vil et tema på den ekstraordinære lærerkongres blive, om lærerne fortsat skal være med i de kommunalt ansattes forhandlingsfællesskab, KTO, siger formand for Danmarks Lærerforening, Anni Herfort Andersen.

»Nogen mener naturligvis, at vi skal ud af KTO ovenpå det massive nej, mens andre mener - herunder jeg, at vi bestemt ikke skal ud og stå alene, for det vil give arbejdsgiverne alt for let spil. Det er bydende nødvendigt, at vi står sammen på lønmodtagersiden. Men vi skal diskutere, hvordan vi kan organisere os bedre, for vi skal ikke risikere en gentagelse af dette års forhandlinger,« siger lærernes formand, som gerne ser, at de forskellige faggrupper indgår i en brancheopdeling, hvor lærerne f.eks. indgår i en gruppe med andre undervisere i amter og kommuner. Men en ny struktur kræver en grundig diskussion, så man ikke bygger et nyt bureaukrati, som bliver komplet uhåndterligt, understreger Anni Herfort Andersen.

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Venezuela har verdens største oliereserver – og en årlig inflation på 100.000 pct. Hvad er det lige, der sker?For en dansk investor var Venezuela frem til for få år siden interessant, fordi ØK havde s...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen