Berlingske Business

Krav om stop for frit televalg

Den danske telebranche vil have udsat frit valg mellem mobiltelefon og fastnet på ubestemt tid. Det sker til trods for, at teleloven kræver, at det er klar allerede 1. april i år. Samtidig er frit valg mellem mobilnumre endt i kaos.Frit valg på telenettet endt i kaos

Telebranchen vil have udsat frit valg af telefoni mellem mobil og fastnet.

Som sin allerførste henvendelse til den ny IT-minister Helge Sander (V) beder telebranchen nu om hele fem års udsættelse af fri konkurrence mellem mobil- og fastnettelefoner - stik imod lovens krav.

I et brev fra Telekommunikationsindustrien, som Berlingske Tidende er i besiddelse af, afviser teleindustrien, at det er realistisk at efterleve telelovens krav om, at det skal være muligt at flytte sit mobilnummer til fastnettet og omvendt. Det skulle ellers være på plads den 1. april i år og sikre en yderligere liberalisering af telemarkedet.

I brevet hedder det:

»...der er i TI enighed om, at problemerne (med at gennemføre den nye service, red.) er af sådan en karakter..., at gennemførelsen udskydes betydeligt.«

TI kræver, at minister for videnskab, teknologi og udvikling, Helge Sander (V), ændrer bekendtgørelsen, så den nye mulighed først træder i kraft 1. april 2007 - altså om fem år.

»Problemet er, at det vil medføre en række forviklinger for de danske teleselskaber. Internt i Danmark kan man godt taksere et opkald til en mobiltelefon på et fastnetnummer til mobiltakst eller omvendt. Men hvis en dansker får et opkald eller en SMS fra udlandet, så vil man ikke fra udlandet kunne skelne mellem mobil og fastnettakst,« siger Ib Tolstrup, der er direktør for Telekommunikationsindustrien, TI.

»Teleselskabernes indsigelser er helt relevante,« siger teleanalytiker Torben Rune.

»Hvis en dansker modtager et opkald fra udlandet, så vil det udenlandske teleselskab ikke kunne afgøre, om det er et mobil- eller et fastnetnummer, hvis den danske kunde har skiftet fastnetnummeret over på mobilen eller omvendt. Resultatet bliver, at alle udenlandske opkald takseres til mobiltakst. For ellers giver det tab for det udenlandske teleselskab og det vil påføre forbrugerne store ekstraregninger,« siger Torben Rune.

Torben Rune mener bestemt ikke, at dette problem bør være ukendt for Telestyrelsen, da problemet har været velkendt i telebranchen, siden kravet blev fastsat politisk tilbage i 1995.

Sagen er ved at blive behandlet i ministeriet, og skal der ændres i den nuværende lovgivning, skal partier fra både højre og venstre inddrages, da teleloven bygger på et bredt forlig.

Side 4

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

De første kvartalsregnskaber, primært fra USA, der tegner en fortsættelse af billedet for 2017-billedet, både når det handler om teknologiorienterede forbrugsselskaber som Netflix og traditionelle sel...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen