Berlingske Business

Københavns Lufthavne blev dagens højdespringer

Københavns Lufthavne blev dagens højdespringer efter offentliggørelse af stigende passagertal. William Demant gør klar til at flytte administration og forskning til Måløv i sommeren 2005. DSV har udvidet aktiekapitalen efter udstedelse af medarbejderaktier.

Det danske aktiemarked fulgte tirsdag formiddag det overvejende positive europæiske aktiemarked. KFX-indekset lå det meste af dagen i positivt terræn, men endte dagen med en minimal nedgang på 0,2 pct. og lukkede dermed i kurs 284,77 kr. Mest faldende aktie blev høreapparatkoncernen GN Store Nord, der indkasserede en nedgang på 2,5 pct. I den modsatte ende stod Københavns Lufthavne for dagens positive overraskelse og blev handlet markant op med 5,3 pct. En af årsagerne til, at Københavns Lufthavne blev handlet op, er, at koncernen kom med en meddelelse om, at flypassagertallene er voksende. I november steg antallet af passagerer med seks pct. sammenlignet med samme periode sidste år. Siden årsskiftet er der sket en stigning på 7,5 pct. Endvidere begynder flere passagerer deres rejse i København, hvilket giver Lufthavnen en større indtægt end ved transitpassagerer.

William Demant oplyste tirsdag, at høreapparatkoncernen har valgt at flytte fra Strandvejen i København til Måløv i sommeren 2005. Dermed får koncernen dobbelt så meget plads. Byggeriet i Måløv har kostet William Demant 170 mio. kr. Lokalerne kommer primært til at huse administrationen samt forskning. William Demant blev handlet ned med 0,8 pct.

DSV har valgt at forhøje aktiekapitalen efter at have udstedt medarbejderaktier. Aktiekapitalen lyder nu på nominelt 42.150.636 kr. Transportkoncernen udsteder aktierne som et led i et medarbejderincitamenstprogram. Tegningen af medarbejderaktierne indbringer transportkoncernen 3,3 mio. kr., som skal anvendes til nedbringelse af gæld. DSV faldt tirsdag med 0,5 pct.

Blandt sidepapirerne valgte Bonusbanken at opjustere sine forventninger til 2004 med tre mio. kr. Banken forventer nu et overskud før skat på 13 mio. kr. Bonusbanken steg med 1,8 pct.

RTX Telecom offentliggjorde tirsdag regnskab for regnskabsåret 2003/2004. Årets nettoresultat blev til et underskud på 17 mio. kr. mod et underskud på fire mio. kr. sidste år. Det nordjyske teleselskab blev handlet ned 4,5 pct.

Biotekselskabet Pharmexa har udstedt medarbejderaktier for nominelt to mio. kr. Tegningskursen er sat til 27 kr. pr. aktie. Pharmexa blev handlet op med 1,5 pct.

Keops har købt Hillerød kasserne for 32 mio. kr. og har planer om at ombygge bygningen til erhvervslejemål. Ejendomsudviklingsselskabet har forpligtet sig til at bruge 7,5 mio. kr. på et torv foran kasernen. Keops aktiekurs forblev uændret i 3,5 kr.Se de opdaterede børskurser

på www.berlingske.dk

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Danske pensionsselskaber kan lige nu fortælle om afkast, der ligger og svinger i størrelsesordenen 0-3 pct. Det er langt fra sidste års to-cifrede gevinster, men der er en gode forklaringer på, at afk...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen