Berlingske Business

KFX steg til 2001-niveau anført af William Demant

Aktiemarkedet KFX-indekset fortsatte fremgangen, da bl.a. William Demant påvirkede positivt på dagen før selskabets årsregnskab. Det største bidrag kom dog fra A.P. Møller-aktierne, der endte i årets højeste niveauer.

KFX-indekset endte tirsdag i det højeste niveau siden september 2001, da det blev til en stigning på 0,6 pct. til kurs 280,37.

Det danske hovedindeks er derved steget fem handelsdage i træk og er samlet gået 14,7 pct. frem siden årsskiftet.

Med en stigning i år på 28 pct. er Lundbeck en af de aktier, der har bidraget kraftigt til denne udvikling. Dette var ligeledes tilfældet i tirsdagens handel, hvor medicinalselskabet steg 3,3 pct. uden at være påvirket af markante selskabsspecifikke nyheder.

Den kraftigste indekspåvirkning kom dog fra den absolutte indekssværvægter, A.P. Møller - Mærsk. A-aktien steg 1,6 pct., mens B-aktien gik 1,2 pct. frem, og dermed endte de begge i det højeste niveau for de seneste fire måneder.

For såvel Lundbeck som A.P. Møller kan en stigning i dollarkursen være en del af forklaringen på den positive kursudvikling.

TDC, der mandag steg 2,9 pct. efter fremlæggelsen af sit årsregnskab, mistede noget af fremgangen, da aktien tabte 0,8 pct. Danske Bank har efter regnskabet nedjusteret sin anbefaling på TDC fra »køb« til »hold«. Teleselskabets regnskabstal indfriede Danske Banks forventninger, men banken vurderer, at aktien er kommet op på det niveau, hvor den hører hjemme. Interessen for TDC-aktien var dog fortsat stor, og den trak tirsdagens største omsætning, idet der blev handlet for 495 mio. kr. i TDC-aktien.

Samlet blev der handlet for 3,0 mia. kr. aktier på Københavns Fondsbørs. Dette var mere end gennemsnittet for februar på 2,5 mia. kr., som Fondsbørsen offentliggjorde i går. Alligevel var omsætningsniveauet i februar på samlet 50,5 mia. kr. mere end dobbelt så højt som i februar sidste år.

Det er i dag blevet William Demant Holdings tur til at fremlægge årsregnskab. Op til dette blev aktien dagens mest stigende i KFX-indekset med et plus på 4,2 pct. En rundspørge blandt analytikere foretaget af SME for RB-Børsen viser, at der gennemsnitligt er forventninger til, at teknologikoncernen kan præsentere et nettooverskud på 620 mio. kr. Omsætningen ventes at havne på 3,9 mia. kr.

Ud over William Demant er også NKT Holding (uændret) og Pharmexa (+ 3,4 pct.) regnskabsaktuelle.

Fodboldklubben Brøndby IF blev med en stigning på 4,8 pct. en af dagens mest fremgangsrige aktier. Inden den første kamp mod F.C. Barcelona lå aktien i kurs 53, og efterfølgende var den nede at vende i kurs 51. Noget kunne dog tyde på, at nogle investorer håber på en overraskelse i returkampen, for med gårsdagens stigning endte aktien i kurs 55.

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Danske pensionsselskaber kan lige nu fortælle om afkast, der ligger og svinger i størrelsesordenen 0-3 pct. Det er langt fra sidste års to-cifrede gevinster, men der er en gode forklaringer på, at afk...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen