Berlingske Business

Jørgen Lindegaard forlænger kontrakten

Efter langstrakte og dramatiske forhandlinger med de SAS-ansatte lover Jørgen Lindegaard at føre projektet til vejs ende. Bestyrelsen har netop indgået ny kontrakt med koncernchefen.

SHANGHAI: SAS' danske koncernchef Jørgen Lindegaard indgår en langtidskontrakt med sine 30.000 medarbejdere.

»Gennem foreløbigt tre år har jeg været med til at begynde så meget og foretage så mange ændringer, at jeg skylder de medarbejdere, som har lagt ryg til, at jeg kører det her til ende,« siger Lindegaard.

I forbindelse med offentliggørelsen af selskabets årsrapport har bestyrelsen netop forlænget koncernchefens kontrakt med tre år - til Jørgen Lindegaard er 58 år.

Det har ikke været nogen hemmelighed, at den seneste tids megen turbulens omkring selskabet og forhandlingerne med medarbejderne om nye overenskomster har været hård for både SAS-ledelsen og for de ansatte. Alligevel afviser Jørgen Lindegaard, at han på noget tidspunkt undervejs har været tæt på at smide håndklædet i ringen.

»Jeg har aldrig forestillet mig at give op. Jeg ved ikke, om andre har ønsket en anden ledelse for SAS, og i sidste ende er det jo bestyrelsens afgørelse. Men jeg har aldrig haft et ønske om bare at skabe ravage som katalysator for en proces, hvorefter man så bare trækker sig ud. Sådan har jeg aldrig opfattet min rolle. Det handler om det lange, lange seje træk,« siger Jørgen Lindegaard.

Sidder godt i stolen
Med de nye overenskomster er koncernens samlede omkostningsniveau bragt så langt ned, at Lindegaard har garanteret, at der ikke er udsigt til flere fyringsrunder.

Spareplanerne har hidtil kostet 6.000 medarbejdere jobbet.

Jørgen Lindegaard blev hentet til SAS fra GN Store Nord for at ekspandere selskabet og udfordre de store europæiske selskaber - men i stedet er ulykkerne gennem de seneste tre år regnet ned over ham og selskabet.

Han kendte på forhånd intet til det at drive en luftfartsvirksomhed. Det har af nogle været udlagt som en ulempe og af andre som en fordel - det sidste fordi han har haft en nøgtern og »uplettet« tilgang til tingene.

Under alle omstændigheder mener de fleste, at Lindegaard aldrig har stået stærkere som den øverste chef for Europas fjerdestørste luftfartskoncern end i dag, hvor udpegelsen af alle de proklamerede besparelser samt nye overenskomster med de ansatte giver nye muligheder for ekspansion.

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

De første kvartalsregnskaber, primært fra USA, der tegner en fortsættelse af billedet for 2017-billedet, både når det handler om teknologiorienterede forbrugsselskaber som Netflix og traditionelle sel...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen