Berlingske Business

Historisk dag på Københavns Fondsbørs

Aktiemarked Aftale om sammenlægning af svensk og dansk fondsbørs er underskrevet. Carlsberg har afværget bryggeristrejke i England. Novo Nordisk har indgået samtale med amerikansk biotekselskab. Nordea har planer om at frasælge sin portefølje af ejendomsselskaber.

Det blev en historisk dag på den københavnske Fondsbørs onsdag, da en sammenlægning af børserne i København og Stockholm nu er en realitet. I løbet af december fremsætter den svenske børs et købstilbud. Dagen bød også på opgørelse over, hvordan KFX-indekset skal sammensættes. Beslutningen blev, at det danske hovedindeks fortsætter med de nuværende 21 medlemmer. Dagen bød ellers på en pæn kursstigning til det danske KFX-indeks på 1,0 pct. og lukkede i kurs 285,64 kr. Mest stigende aktie blev Lundbeck (+ 2,1 pct.), mens ISS (- 1,0 pct.) i den modsatte ende stod for dagens mest drastiske fald.

Carlsbergs (+ 0,6 pct.) engelske bryggeriarbejdere i Northampton havde bebudet julestrejke, men den planlagte strejke er aflyst, da en ny overenskomst er blevet vedtaget. Den nye overenskomst gælder for det næste år og betyder, at Carlsberg opnår mere fleksibilitet i forhold til medarbejdernes arbejdstid.

TDC meddelte onsdag, at telekommunikationsselskabet har opkøbt NetDesign. Det Nordsjællandske selskab beskæftiger sig med systemintegration og indgår som et led i TDC's satsning på IP/LAN-løsninger til erhvervslivet. TDC blev foretrukket af NetDesigns sælgere efter en budrunde. TDC steg med 0,7 pct.

Medicinalkoncernen Novo Nordisk har indgået en aftale med et amerikansk biotekselskab. Aftalen går ud på, at Novo Nordisk ved hjælp af det amerikanske selskabs teknologi skal udvikle højdefinerede antistoffer og antistofproducerende pattedyrsceller. Novo Nordisk opnåede onsdag en mindre stigning på 0,3 pct.

Group 4 Securicor er endnu engang kommet i modvind hos den amerikanske fagforening for sikringsansatte. Fagforeningen mener, at de ansatte i Group 4 Securicors datterselskab Wackenhut skal omfattes af en overenskomst. Endvidere anklager fagbevægelsen Wackenhut for at underbetale sine medarbejdere. Group 4 Securicor opnåede onsdag en stigning på 0,7 pct.

Nordea har øget sin aktiebeholdning i det finske ejendomsselskab Turun Arvokiinteistot. Den nordiske storbank har nu en beholdning på 94,4 pct. af kapitalen. Årsagen til Nordeas opkøb er, at banken har besluttet sig for at skille sig af med sine ejendomsselskaber og derfor er planen at afnotere det finske selskab. Nordea fik onsdag en stigning på 0,9 pct.

Blandt sidepapirerne meddelte biotekselskabet Genmab, at selskabet har opnået lovende data for HuMax-EFGr, der anvendes ved behandling af hoved- og halscancer. Genmab blev handlet op med 1,6 pct.

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Danske pensionsselskaber kan lige nu fortælle om afkast, der ligger og svinger i størrelsesordenen 0-3 pct. Det er langt fra sidste års to-cifrede gevinster, men der er en gode forklaringer på, at afk...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen