Berlingske Business

H. Lundbeck toppede i god uge for danske aktier

KFX-indekset steg med 1,29 procent, hvor kun Novo Nordisk havde negativ udvikling. H. Lundbeck havde til gengæld en god dag efter udtalelser fra adm. dir. Claus Bræstrup om muligheden for en fusion, hvilket fik aktien til at skyde i vejret med 9,7 pct.

De toneangivende aktier viste igen tegn på styrke i onsdagens handel med en stigning i KFX-indekset på 1,29 pct., mens de mindre aktier havde en moderat fremgang illustreret ved stigning i KFMX-indekset på 0,27 pct.

Blot én af de tyve mest handlede danske aktier oplevede tilbagegang og det i meget moderat grad. Novo Nordisk faldt nemlig med 0,17 pct. til 300,50 kr., mens Danisco fastholdt kursniveauet på 325,00 kr. fra tirsdag.

Helt anderledes store kursændringer oplevede de stigende aktier derimod. Herunder tiltrak H. Lundbeck sig den største interesse efter udtalelser fra adm. dir. Claus Bræstrup om muligheden for en fusion. Udmeldingen kom i forbindelse med indikation af generelt positiv udviklingen i salget, hvilket medvirkede til, at aktien skød i vejret med 9,7 pct.

Spillet om nedsættelsen af passagerafgiften for flypassagerer fortsatte efter, at de danske lufthavne luftede krav om hel afskaffelse af afgiften. Københavns Lufthavne fortsatte den imponerende udvikling og endte i endnu en rekordnotering i kurs 1.170 kr., en stigning på 3,4 pct.

Dollarafhængighed
Selskabernes US-dollar følsomhed har i de seneste måneder været et fokusområde på aktiemarkederne. Dette har været med til at tynge aktiekursen for Novozymes, der er et af de mere dollarafhængige selskaber i Danmark. Den negative holdning til aktien synes imidlertid at være aftaget, idet kursen med en stigning for dagen på 4,9 pct. nåede 278,00 kr. Kursen er på det højeste niveau siden august.

A.P. Møller-Mærsk lagde også lidt til kursen efter gårsdagens store fremgang. A-aktien endte 300 kr. højere i 44.900 kr., mens B-aktien steg 600 kr. til 45.500 kr.

Dagens højdespringer var igen TK Development, som præsenterer meddelelser om solgte butikscentre i Østeuropa, som perler på en snor.

Onsdagens meddelelse vedrørte et polsk center projekteret i byen Torun. Salgsprisen var noget over bogført værdi, hvilket underbygger ledelsens forventninger om at nå et nul-resultat i regnskabsåret 2004/05, som afsluttes 31. januar 2005. Aktien lagde yderligere 10,7 pct. til gårsdagens lukkekurs og endte i 26,90 kr. Kursniveauet er ikke set siden selskabets deroute for over 14 måneder siden, da et svagt resultat præsenteredes for første halvår af 2002/03. I samme ombæring fratrådte bestyrelsesmedlem professor Michael Møller uden yderligere forklaringer. Pharmexa har tiltagende medvind på børsen efter tilladelse til fase I/II forsøg i Polen for projekt mod brystkræft. Aktien steg med 9,2 pct. til 28,50 kr. ovenpå nyheden samt forlydender om mulig opstart af samarbejde med GlaxoSmithKline.

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Danske pensionsselskaber kan lige nu fortælle om afkast, der ligger og svinger i størrelsesordenen 0-3 pct. Det er langt fra sidste års to-cifrede gevinster, men der er en gode forklaringer på, at afk...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen