Berlingske Business

Grundfos tjente en milliard

Grundfos har i det forløbne år passeret en mia. kr. i overskud før skat. Stor fremgang i Østeuropa, Kina og Indien.

Det var en stolt koncernchef, der i går slet ikke kunne lade være med at lufte et par nøgletal fra Grundfos' 2003-regnskab, selv om det først offentliggøres i sin fulde længde den 18. marts.

Aldrig har virksomheden kørt mindre på pumperne end i det forløbne år, for både omsætning og indtjening har overgået alle forventninger og ender for omsætningens vedkommende et sted på den gode side af 11 milliarder kroner - fulgt af en indtjening før skat, der runder den magiske milliardgrænse. Til sammenligning tjente Grundfos i 2002 726 mio. kroner før skat, så stigningen ligger i nærheden af 40 procent.

Overskudsmål på ti pct.
»Vi har netop valgt at fokusere på indtjeningen - med det ene formål at blive i stand til at sætte endnu flere ting i gang, som kan styrke Grundfos på verdensmarkedet,« sagde koncernchef Jens Jørgen Madsen.

»Et af vores mål er inden udgangen af 2005 at nå en indtjening før skat på ti procent af omsætningen. Nu har vi nået de ni procent, og vi er både stolte og tilfredse,« sagde han.

Jens Jørgen Madsen tilføjede, at de fine resultater blev opnået i løbet af andet halvår, hvor salget rigtig tog fart, mens første halvår - især årets tre første måneder - var stille

30 pct. vækst i Kina
I øjeblikket oplever Grundfos et stærkt stigende salg i Kina, Østeuropa og Indien, og alle tre steder har virksomheden byggeplaner, der omfatter lokal produktion, for at at fastholde succesen. I Kina, hvor salget er steget med 30 procent sidste år og har nået 275 mio. kr., bliver der således bygget 26.000 kvm produktionsareal i år, mens der i Rusland bygges 10.000 kvm. og i Indien 5.000 kvm.

På spørgsmålet om hvorvidt en udvidelse af produktionsfaciliteterne i udlandet, hvor timelønnen er lav, på sigt vi gå ud over arbejdspladserne i Danmark, svarede Jens Jørgen Madsen:

»Indtil videre har vi heldigvis været i stand til at fastholde den nuværende arbejdsstyrke her i landet, og sådan bliver det forhåbentlig ved med at være,« sagde han og tilføjede, at Grundfos ganske vist måtte annoncere en større fyringsrunde først i 2003, men der skete godt og vel et tilsvarende antal ansættelser i løbet af året, og ved årsskiftet beskæftigede Grundfos således 4.600 medarbejdere her i landet.

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

De første kvartalsregnskaber, primært fra USA, der tegner en fortsættelse af billedet for 2017-billedet, både når det handler om teknologiorienterede forbrugsselskaber som Netflix og traditionelle sel...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen