Berlingske Business

Genmab i kurshop efter udvælgelse fra Roche

KFX kunne ikke slippe torsdagens negative stemning og endte med et lille minus. Der var smæk til Vestas efter knap så optimistisk rapport fra BTM Consult. Genmab strøg til vejrs på udvælgelse.

Det danske aktiemarked fortsatte fredag den faldende tendens fra torsdag, og Københavns eliteindeks, KFX, endte således med et beskedent fald på 0,2 pct., hvormed KFX-indekset havnede i kurs 268,72.

Det var KFX-sværvægteren A.P. Møller - Mærsks A- og B-aktier (hhv. 1,5 pct. og 1,3 pct. lavere), der sammen med aktierne i telekoncernen TDC (-0,8 pct.) var med til at sende det danske hovedindeks i rødt.

Det var imidlertid vindmølleselskabet Vestas, der måtte indkasserede indeksets største relative fald på 3,6 pct. efter en rapport fra BTM Consult forudsagde, at det internationale vindenergimarked falder med fire pct. i 2004. Det var ikke samstemmende med Vestas' seneste meldinger om, at markedet forventes at stige med ti pct.

I den positive ende lå fødevareingrediens- og sukkerproducenten Danisco, der lukkede med et flot kursplus på 1,6 pct. Stigningen kommer efter torsdagens lunkne modtagelse af tredjekvartalsregnskabet. Jyske Bank meldte fredag ud, at de fastholder deres »akkumuler«-anbefaling på aktien til trods for, at Daniscos nedjustering var lidt større end ventet for hele regnskabsåret.

Jyske Bank peger på, at en genoptagelse af aktietilbagekøbsprogrammet vil kunne holde hånden under kursen, og det var åbenbart lige, hvad investorerne kunne lide at høre, hvorfor de valgte at overse fredagens nedjustering fra Danske Bank til »hold«.

Medicinalkoncernen Lundbeck blev dagens største vinder i KFX med en fremgang på 2,2 pct. uden egentlig nyt.

Der var heftig aktivitet blandt sidepapirerne, hvor dagen bød på fire regnskaber og en stor positiv nyhed fra Genmab. Sidstnævnte meddelte således, at den schweiziske medicinalgigant Roche har udvalgt to af Genmabs antistoffer som kandidater til kliniske udviklingsforsøg. Den aftale kan give Genmab omkring 100 mio. dollar plus royaltybetalinger, såfremt alle målene nås. Den nyhed gav en noget større omsætning i aktien end normalt, hvilket resulterede i en stigning på 6,1 pct.

Den nordjyske stålgrossist Sanistål (- 0,6 pct.) endte med et overskud før skat i 2003, der var bedre end selskabet selv havde forventet. For 2004 forudser selskabet dog ikke de store vækstmuligheder, da der fortsat ikke er tegn på opsving på selskabets markeder.

Monberg & Thorsen fremviste et nettooverskud i 2003 på 114 mio. kr. mod et underskud på 79 mio. kr. sidste år. Fremgangen kommer til trods for, at selskabets omsætning dalede fra 6.170 mio. kr. til 5.396 mio. kr. i 2003.

Elselskabet NESA indkasserede et plus på 5,1 pct. efter dagbladet Børsen berettede, at myndighederne er tæt på at godkende Elsams køb af det nordsjællandske selskab.

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Danske pensionsselskaber kan lige nu fortælle om afkast, der ligger og svinger i størrelsesordenen 0-3 pct. Det er langt fra sidste års to-cifrede gevinster, men der er en gode forklaringer på, at afk...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen