Berlingske Business

Folketinget går mobilt

Alle danske politikere vil om få måneder være mobile. Folketinget investerer kraftigt i mobile løsninger - og sparer derved 400 dyre PCer til en værdi af to mio. kr. om året.

Folketinget tager nu et teknologisk mileskridt og gør alle politikere og medarbejdere mobile. Det sker ved en omfattende omlægning af Folketingets IT-udstyr, så alle nu får bærbare computere og trådløs adgang til Folketingets IT-system.

»Vi stod over for en generel opgradering af vores IT-udstyr, og vi har valgt at gøre alle folketingets medarbejdere og politikere mobile med bærbare computere og trådløse netværk i hjemmet,« siger afdelingschef i Folketinget, Per Anker Hansen.

Folketinget har opnået to gevinster ved omlægningen. Dels er de 20 testbrugere blandt medarbejdere og politikere overvejende begejstrede for omlægningen, men Folketinget sparer også mange penge. For ved at give alle en bærbar computer, så sparer man hele 400 PCer ud af de 1.400 der i dag er i drift. For med stationære computere på skrivebordet har politikerne været tvunget til at have en PC hjemme og på kontoret. Og flere, der har adresse uden for Sjælland, har haft behov for hele tre PCer, når de også har en i en lejlighed i København. Det slipper man nu for.

»Vi stod over for et pres fra Folketinget, hvor alle ville have en hjemmearbejdsplads. Det kunne bringe os op på over 2.000 PCer, hvis det skete med stationære PCer. Så derfor sparer vi to mio. kr. om året med den bærbare løsning,« siger Per Anker Hansen.

Hos Fujitsu-Siemens er adm. direktør, Lars Wørzner begejstret for, at han skal levere udstyret til Folketingets store satsning.

»Ud over at det har en stor brandingværdi for os, så kunne mange virksomheder lære af det skridt, Folketinget nu tager med at gøre deres arbejdsstationer mobile,« siger han. Lars Wørzner tilføjer, at omlægningen til mobile arbejdspladser, som er i gang blandt striber af danske virksomheder, vil presse salget af stationære PCere ned.

Allerede nu kan man se flere politikere tage deres bærbare computer med i folketingssalen under debatter, og hvis Folketinget tager skridtet fuldt ud og udstyre hele Christiansborg med trådløse netværk, så vil den bærbare computer blive et lige så fast element hos en af de 179 politikere som deres politiske holdninger til dette og hint.

»Det er et spørgsmål om tid, før politikerne kræver, at de får adgang til IT-systemerne fra deres bærbare computere overalt gennem for eksempel trådløse netværk,« siger Per Anker Hansen.

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

De første kvartalsregnskaber, primært fra USA, der tegner en fortsættelse af billedet for 2017-billedet, både når det handler om teknologiorienterede forbrugsselskaber som Netflix og traditionelle sel...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen