Berlingske Business

Fleksjob på tvivlsomt grundlag

Der mangler ofte dokumentation for, at fleksjobbere ikke kan bestride et almindeligt job. Det mener Dansk Arbejdsgiverforening på baggrund af ny undersøgelse.

Alt for mange får tildelt et fleksjob på tvivlsomt eller forkert grundlag.

Det mener Dansk Arbejdsgiverforening på baggrund af en ny stikprøveundersøgelse fra Den Sociale Sikringsstyrelse.

I undersøgelsen indgår 44 sager fra Københavns og Frederiksberg kommuner, og flere end halvdelen af fleksjobbene er tildelt i strid med reglerne eller på et grundlag, hvor det ikke er dokumenteret, at personen har en varig nedsat arbejdsevne.

»Jeg synes, det er rimelig alvorligt, for det koster både kommunerne penge, og det koster dig og mig i skattekroner,« siger Jens Henrik Højlund, arbejdsmarkedskonsulent i DA.

For travlt
Ansatte i fleksjob er sikret delvis offentlig forsørgelse, idet kommunen betaler mellem halvdelen og to tredjedele af personens løn, alt afhængig af graden af nedsat arbejdsevne.

»Netop derfor kan jeg undre mig over, hvad der går galt. Det ser ud til, at kommunerne har så travlt med at få skabt de her fleksjob, at de ikke tager sig tid til at sikre, at det sker på et ordentligt grundlag,« siger Jens Henrik Højlund

Modvægt
Han mener, at fleksjob er en god modvægt til førtidspension, men han understreger, at muligheden for et ordinært job først skal være undersøgt.

Dokumentation mangler
Sikringsstyrelsens undersøgelse viser, at der i en fjerdedel af sagerne mangler tilstrækkelig lægelig dokumentation for begrænsninger i arbejdsevnen.

»Vi kan se, at visse personer bliver ansat i fleksjob uden, at det er afprøvet, om de, eventuelt efter revalidering, kan klare et job på normale vilkår,« siger Dorte Lydolph, seniorkonsulent i Den Sociale Sikringsstyrelse.

Hun mener imidlertid ikke, at halvdelen af alle fleksjob bliver tilkendt på et forkert eller tvivlsomt grundlag.

»Man kan sige, at sagerne ikke er godt nok belyst. For vi kan ikke læse ud af papirerne, om folk opfylder alle kravene for at få et fleksjob. Men det betyder ikke, at halvdelen af fleksjobbene er tildelt på et forkert grundlag,« siger Dorte Lydolph.

Hun understreger, at den fornødne dokumentation godt kan ligge i ansøgerens dagpengesag, som Sikringsstyrelsen ikke nødvendigvis har kendskab til.

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

De første kvartalsregnskaber, primært fra USA, der tegner en fortsættelse af billedet for 2017-billedet, både når det handler om teknologiorienterede forbrugsselskaber som Netflix og traditionelle sel...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen