Berlingske Business

Fagforbund i flyverskjul

Overenskomststridige strejker skal udløse ekstrabetaling for overarbejde, når det tabte skal indhentes, mener Henry Holt Jochumsen, formand for NNF, i en pressemeddelelse. Og så klapper han ellers i.

I mæglingsforslaget til en ny overenskomst på LO/DA-området åbnes der for, at arbejdsgiverne kan kræve ikke-udført arbejde ved overenskomststridige arbejdsnedlæggelser indhentet, uden at de ansatte får betaling for deres overarbejde.

Nærings- og Nydelsesmiddelarbejder Forbundets formand, Henry Holt Jochumsen, har udsendt en pressemeddelelse, hvor han tager afstand fra forslaget:

»Netop dette punkt vil af NNFs medlemmer blive opfattet som en våd klud i ansigtet. I stedet for at bygge videre på eksisterende aftaler om samarbejde, griber arbejdsgiverne med dette krav tilbage til svundne tiders metoder, når det gælder om at få de ansatte til at makke ret,« siger Henry Holt Jochumsen i sin pressemeddelelse, hvor han opfordrer til dialog, ikke trusler.Berlingske Tidende ville gerne have spurgt formanden, hvorfor man ikke kan indgå en aftale med slagterimedarbejdere, som de holder?

Vi ville også gerne have spurgt ham, hvorfor arbejdsgiverne, efter hans mening, skal påføres en omkostning, hvis medarbejderne bryder en indgået aftale?

Endelig ville vi gerne have haft svar på, om han har svært ved at beslutte sig, eftersom han i pressemeddelelsen både tager afstand fra de overenskomststridige arbejdsnedlæggelser, men samtidig siger, at han har forståelse for dem.

Ifølge en medarbejder ved NNF, ønsker Henry Holt Jochumsen desværre ikke at svare på spørgsmålene, da han »ikke ønsker at informere sine medlemmer via medierne.«

Berlingske Tidende kunne således heller ikke få lejlighed til at spørge forbundsformanden, hvem pressemeddelelsen så er stilet til, hvis ikke medierne.

Men hvis Henry Holt Jochumsen skulle ombestemme sig, så står denne spalte fortsat til rådighed for et interview med bl.a. de spørgsmål, som er oplistet ovenfor.

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Venezuela har verdens største oliereserver – og en årlig inflation på 100.000 pct. Hvad er det lige, der sker?For en dansk investor var Venezuela frem til for få år siden interessant, fordi ØK havde s...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen