Berlingske Business

Facts om CapMan

CapMan er en af Skandinaviens største private equity-investorer. Selskabet har specialiseret sig i mellemstore buyouts i forskellige industrielle sektorer, investeringer i IT og telekommunikation samt investeringer i life science-virksomheder.

CapMan teamet tæller cirka 80 medarbejdere i Helsinki, Stockholm, København og Oslo.

CapMan forvalter og rådgiver fonde på i alt ca. 1.7 mia. euro, heraf bliver ca. 560 mio. euro forvaltet af samarbejdspartneren Access Capital Partners, som investerer i europæiske private equity fonde. Til dato har de fonde, som CapMan forvalter, investeret i 137 selskaber i Skandinavien og har gennemført 58 exits. CapMan Plc. er noteret på hovedlisten på børsen i Helsinki.

Konkurrenterne

ATP, LD og eksempelvis EQT er selskaber med en anden investeringsprofil end CapMan.

Det er de mellemstore danske produktionsvirksomheder, der er i fokus - typisk virksomheder med en omsætning fra 250 mio. kr. til en milliard.

CapMans nærmeste konkurrenter i Danmark er:

Axcel, et danske selskab med 3,6 mia. kr. under forvaltning. Axel har netop købt Junckers i Køge.

Polaris, ligeledes dansk private equity-investor med 1,6 mia. kr under forvaltning. Polaris ejer blandt andet Kolding-virksomheden Novadan.

3i, et engelsk ventureselskab med datterselskaber blandt andet i Danmark. 3i har i alt 10 mia. kr. under forvaltning generelt. Der foreligger intet tal for Danmark specifikt. 3i var blandt køberne for nylig af FLS Aerospace.

4 danske investeringer

CapMans danske selskab har aktuelt fire porteføljevirksomheder:

RGS90, der blandt andet arbejder inden for jordrensning og genbrug.

SME Group, der leverer produktionsudstyr til træindustrien.

ECO-DAN, der leverer præcisionssystemer til landbrugssektoren.

Anhydro Group, der producerer og sælger inddampnings- og tørringsanlæg til eksempelvis fødevareindustrien.

Leif Jensen

57 år og uddannet officer af linien på Hærens officerskole.

Herefter universitetsstudier i ind- og udland. Var indtil 1991 administrerende direktør for Inventure, Handelsbankens private equity-selskab.

Fra 1991 til 2001 grundlægger og medejer af Nordic Private Equity, som blev en del af finske CapMan gruppen i 2001.

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Danske pensionsselskaber kan lige nu fortælle om afkast, der ligger og svinger i størrelsesordenen 0-3 pct. Det er langt fra sidste års to-cifrede gevinster, men der er en gode forklaringer på, at afk...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen