Berlingske Business

Expert-kæden sælges til nordmænd

Det norske børsnoterede selskab Expert Eilag ASA vil købe hele den danske radio og TV-kæde Expert Danmark A/S.

I forvejen har det norske selskab 11 pct. af aktierne i den danske kæde, men ønsker nu at købe resten af aktierne for 11 mio. kr.

Dermed er en milepæl nået for den danske frivillige detailhandelskæde, der tæller 110 butikker på landsplan og som i den norske alliance får en indkøbskraft af stor styrke, større kapital og mulighed for ekspansion.

- Det er det mål, vi har arbejdet hen imod de seneste fire år, og det vil komme til at danne skole for de frivillige handelskæder, siger Expertkædens administrerende direktør, Arne Rossing.

Butiksindehaverne i Expertkæden ejer aktierne i selskabet, og ifølge Arne Rossing er de positivt indstillede over for norsk ejerskab.

- Det løser desuden et af de største problemer for butiksejerne i en frivillig handelskæde, som er generationsskiftet. Den kommende norske ejer vil kunne købe butikken og knowhow og lease det ud ved et generationsskifte.

Det i sig gør, at etableringsomkostningerne kun bliver en tredjedel af, hvad de var tidligere, siger Arne Rossing.

Expert har 15 pct. af det danske marked inden for radio, tv og forbrugerelektronik med en samlet omsætning på 1,1 mia. kr.

Med det nye ejerskab bliver Expert en del af et stort nordisk samarbejde, der giver store fordele ved indkøb.

Den norske køber, Expert Eilag ASA, stiller dog krav om, at et flertal af Expertforhandlerne i Danmark indgår nye såkaldte franchiseaftaler, hvor de køber konceptet og til gengæld får adgang til administrative lettelser, større fokus på butikkens omkostning og indtjening samt større gennemslagskraft i markedsføringen.

Aktionærerne informeres om aftalen på et møde den 23. januar, men bestyrelse og direktion har på forhånd anbefalet et varmt ja til det norske tilbud. Forudsætningen for, at købt kan gennemføres, er, at det norske selskab får adgang til 90 pct. af aktierne i Expert Danmark A/S.

I bestræbelserne på at nå målet ændrede Expert Danmark for fire år siden selskabsform.

Det gik fra at være et andelsselskab med begrænset ansvar til at være et aktieselskab.

Ritzau

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

De første kvartalsregnskaber, primært fra USA, der tegner en fortsættelse af billedet for 2017-billedet, både når det handler om teknologiorienterede forbrugsselskaber som Netflix og traditionelle sel...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen