Berlingske Business

EU skal have et fælles fiskepoliti

EU-Kommissionen foreslår en fælles og multinational kontrolmyndighed for at dæmme op for ulovligt fiskeri samt ikke mindst den udbredte svindel med kvoter og maskestørrelser i europæiske og internationale farvande.

BRUXELLES

Mangelfuld eller slet ingen kontrol med fiskefusk skal stoppes med oprettelsen af et særligt europæisk inspektionshold, der efter planen skal have bemyndigelse til at slå hårdt ned på ulovligt fiskeri.

Overfor de medlemslande i Den Europæiske Union, hvor de ansvarlige myndigheder helt åbenlyst ikke overholder deres forpligtelser, skal der desuden iværksættes skrappe sanktioner som for eksempel klækkelige fradrag i de nationale fiskekvoter.

»For at slå hårdt ned på de, der ikke overholder reglerne, foreslår vi en mere effektiv kontrol og strengere og ensartede sanktioner,« forklarer EUs østrigske fiskerikommissær, Franz Fischler. »Derfor fremlægger vi en handlingsplan for bekæmpelse af ulovligt fiskeri og sikring af bæredygtigt fiskeri uden for EU-farvande.«

Elektronisk log

Ifølge EU-Kommissionen skal den fremtidige fælles fiskeripolitik - i modsætning til dag - tjekkes og det på samme måde i hele EU. Det gælder lige fra den risiko, som lovovertrædere løber for overhovedet at blive fanget til straffen efter at være blevet taget på fersk gerning. Netop det sidste sker imidlertid sjældent, og derfor vil EU-Kommissionen desuden lancere krav om nye teknologier selv på mindre farttøjer som for eksempel satellit overvågningssystemer og elektroniske logbøger, hvor skipperne på stedet skal registrere alle oplysninger om deres fangster.

»Troværdigheden i fiskeripolitikken må ikke sættes over styr,« lyder begrundelsen fra fiskerikommissæren. »De kolossale forskelle mellem landene må stoppe, mistilliden skal fjernes med koordinering og fælles kontrolforanstaltninger.«

Skjult trussel

I EU-Kommissionens omfattende lovpakke om fremtidens fiskeripolitik, som efter møje og besvær omsider blev præsenteret i går, indgår desuden en såkaldt »peer review-proces«, hvor samtlige de 15 medlemslande forpligtes til at tage deres egne kontrolforanstaltninger op til fornyet overvejelse.

Hvilket er ledsaget af en slet skjult trussel om, at alle oplysninger vil blive offentliggjort på internettet i forbindelse med en samlet resultattavle.

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

De første kvartalsregnskaber, primært fra USA, der tegner en fortsættelse af billedet for 2017-billedet, både når det handler om teknologiorienterede forbrugsselskaber som Netflix og traditionelle sel...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen