Berlingske Business

D/S Torms himmelflugt fortsatte efter opjustering

Både D/S Torm og Norden fortsatte de foregående dages markante stigninger, da Torm for femte gang opjusterede sine 2003-forventninger. KFX-indekset endte derimod stor set uændret.

Med en kursstigning på 21,5 pct. fortsatte D/S Torm i går sin kraftigt opadgående indledning på året.

Selskabet opjusterede endnu en gang sine forventninger til resultatet for 2003, så der nu ventes et nettooverskud på 1.050-1.065 mio. kr., når årsresultatet præsenteres den 11. marts. Disse forventninger består dels af en urealiseret kursgevinst på 681 mio. kr. fra selskabets Norden-aktier og dels af et overskud på 370-385 mio. kr. fra selskabets egne aktiviteter. I forhold til den seneste udmelding er forventningerne til selskabets eget overskud hævet med 40-50 mio. kr. For 2004 spår Torm om et overskud på egne aktiviteter på mindst en halv mia. kr. Samlet er Torm-aktien nu steget 47 pct. siden nytår efter at være steget hele 229 pct. i 2003. Dette gør den til årets hidtil suverænt mest stigende aktie på Fondsbørsen.

Konkurrenten Norden, som Torm ejer omkring en tredjedel af, følger dog pænt efter med et samlet plus på 31 pct. efter en stigning på 21,0 pct. i tirsdagens handel. De to rederiaktier satte begge kursrekorder med stigningerne.

DFDS var allerede inden meddelelsen fra Torm steget markant i kurs og endte dagens handel 6,7 pct. oppe. Derved er aktien steget markant to dage i træk under en rekordstor omsætning. DFDS har udgifter til brændstof i dollar, mens aktiviteterne primært foregår i Nordeuropa. Det fortsatte dollarfald kommer derfor selskabet til gode.

Blandt de mest omsatte aktier i KFX-indekset var udsvingene noget mere overskuelige end blandt rederiaktierne. Blandt indeksets 20 medlemmer endte kun TDC (+ 2,7 pct.) mere end to pct. væk fra mandagens lukkeniveau, og samlet blev det til en minimal kursstigning på mindre end 0,1 pct. for det danske hovedindeks. TDC fulgte med stigningen op på mandagens fremgang, da finanshuset Goldman Sachs opjusterede sin generelle anbefaling på den europæiske telesektor.

Coloplast endte uændret i kurs 513, efter at selskabet havde præsenteret 3-direktøren Christian Jørgensen som et nyt medlem af direktionen.

ØK, der mandag steg godt to pct. efter at have fremlagt en treårig aftale om den pris, som selskabet skal betale for mælkepulver hos newzealandske Fonterra, faldt tirsdag 2,6 pct.

Jyske Bank har sænket sin anbefaling på aktien fra »køb« til »akkumuler«. Dette begrundes bl.a. med en risiko for, at effekten på 2004-indtjeningen af den meget lave dollarkurs kan skuffe markedet. Det seneste år er aktien endvidere steget omkring 60 pct., hvilket er væsentligt mere end KFX-indekset.

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Danske pensionsselskaber kan lige nu fortælle om afkast, der ligger og svinger i størrelsesordenen 0-3 pct. Det er langt fra sidste års to-cifrede gevinster, men der er en gode forklaringer på, at afk...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen