Berlingske Business

Dom åbner for nye straffesager

Dom åbner for nye straffesager - 1
Arkivfoto: Bent Midstrup/Scanpix

To af PFA-sagens vidner Anna Thygesen og John Adamsen er kraftigt belastet af landsretsdommen. Statsadvokaten overvejer at rejse tiltale for falsk vidneforklaring.

Anna Thygesen, Kurt Thorsens direktør i Spanien, og erhvervsadvokaten John Adamsen er med dommen i landsretssagen om PFA-skandalen havnet i statsadvokatens søgelys.

Dommen slår i utvetydige vendinger fast, at de begge har vidnet falsk over for retten:

»Herefter finder landsretten det ubetænkeligt at tilsidesætte vidnet Anna Thygesens forklaring som åbenbart usandfærdig,« står der i dommen.

Med samme ordvalg finder retten det »ubetænkeligt« at se bort fra John Adamsens forklaring om episoder, som advokaten har vidnet om over for retten.

»Når det står så tydeligt i dommen, at vidner har talt usandt, kan statsadvokaten ikke sidde det overhørigt, siger Lars Bo Langsted, professor i erhvervsret ved Aalborg Universitet.

Ifølge professoren taler alt for, at John Adamsen og Anna Thygesen kan forvente at stå tiltalt i to straffesager på grund af deres tvivlsomme forklaringer.

Statsadvokat Karsten Hjorth overvejer nu, om der skal rejses tiltale mod de to for falsk vidneforklaring. Hvis de kendes skyldige, går straframmen op til fire års fængsel. Normalt er straffen 60 dages fængsel.

»Østre Landsrets dom siger klart, at de begge har løjet i vidneskranken. Jeg undersøger nu sagen for at finde ud af, om der er grund til at rejse tiltaler mod dem, siger Karsten Hjorth til Ritzau.

John Adamsen er i forvejen blevet idømt en bøde på 10.000 kr. i PFA-sagen. Bøden fik han af Østre Landsret fordi han havde havde set stort på de formelle krav i forbindelse med en vitterlighedsunderskrift.

Anna Thygesen arbejder i dag som salgsdirektør i Holland for tøjfirmaet Red & Green.

John Adamsen virker i dag fortsat som erhvervsadvokat, og risikerer med en dom at miste sin bestalling.

Det er ikke lykkedes at få en kommentar fra Anna Thygesen og John Adamsen.

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Venezuela har verdens største oliereserver – og en årlig inflation på 100.000 pct. Hvad er det lige, der sker?For en dansk investor var Venezuela frem til for få år siden interessant, fordi ØK havde s...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen