Berlingske Business

Det koster kassen at have bil

Bilen er uundværlig for mange, når de flytte ud af København, men den er et kostbart bekendtskab.

Udgiften til en eller to biler i en familie er fuldstændig afgørende for det rådighedsbeløb, som en familie har. Det er nemlig dyrt at eje en bil i Danmark.

Men når det kommer til stykket, er det dog de færreste, der helt kan undvære en bil, når der er tale om en familie med to børn, bopæl uden for København og job inde i København.

En Peugeot 307 koster således 219.000 kr. i nypris, men de månedlige omkostninger på 5.518 kr., når alle udgifter og værditab regnes med. Det er bilpriser.dk, der har foretaget beregninger af den månedlige udgift på en række populære biler. Forudsætningen er, at bilen beholdes i fire år, og at der køres 20.000 km om året.

Beregninger, som BRFkredit har foretaget, viser, at man kan bosætte sig i København, Hvidovre eller Gladsaxe og i de fleste tilfælde have mindst samme rådighedsbeløb, som hvis man flytter ud af København, hvis udflytningen kræver investering i en bil.

Det store regnestykke
Årsagen er de stigende boligpriser uden for København men altså også de store omkostninger til en bil.

Hos BRFkredit benyttes en tommelfingerregel, der siger, at en familie med to børn kan leve for 150.000 kr. efter skat og boligudgifter. Men så er der absolut ikke mange penge til fest, ferie og glade fornøjelser. Almindelige udgifter til el, vand, varme, forsikring, telefon, beklædning, mad og drikke kan let løbe op i 100.000 kr. Hertil kommer så daginstitutioner til børnene og transportudgifter.

Med to børn i daginstitution bør rådighedsbeløbet være på mindst 180.000 kr., og hvis der også skal være en bil i husholdningen, skal rådighedsbeløbet være på mellem 220.000 og 230.000 kr.

Når alle de økonomiske overvejelser i forbindelse med bopæl er gjort, skal man ikke glemme, at trivsel, velbefindende og omgivelser også spiller en rolle, påpeger cheføkonomen.

Mange udflyttere vil måske også forsøge at søge job i lokalområdet, og hvis det lykkes for den ene part, vil beregningerne se helt anderledes, da der spares meget på kun at have transportudgifter København for en person.

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Venezuela har verdens største oliereserver – og en årlig inflation på 100.000 pct. Hvad er det lige, der sker?For en dansk investor var Venezuela frem til for få år siden interessant, fordi ØK havde s...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen