Berlingske Business
17:02ISS' store ordre trækker C20 op i pænt plus

De vigtigste lovforslag

Beskæftigelsesministeriet

Forbud mod forskelsbehandling på arbejdsmarkedet

Gennemfører et EU-direktiv om ligebehandling af alle uanset race eller etnisk oprindelse. Indebærer delt bevisbyrde i sager om forskelsbehandling på arbejdsmarkedet.

Flere i arbejde

Regeringens arbejdsmarkedsreform.

Lov om Arbejdsmarkedets Tillægspension

Forslaget indebærer, at kontohaverne i Den Særlige Pensionsordning fra 2003 får ret til at flytte deres indestående.

Tidsbegrænset ansættelse

Supplerende lovgivning i forbindelse med, at arbejdsmarkedets parter ved aftale implementerer et EU-direktiv. Formålet er bl.a. at forhindre diskrimination af tidsbegrænset ansatte samt misbrug af flere på hinanden følgende tidsbegrænsede ansættelsesforhold.

Ministeriet for videnskab,

teknologi og udvikling

Forskningsrådgivning

Formålet med forslaget er at foretage en grundlæggende modernisering af det forskningsrådgivende system.

Skatteministeriet

Ligningsloven m.m.

Lemper og forenkler beskatningen ved tildeling af medarbejderaktier, aktieoptioner og tegningsretter.

Personskatteloven

Regeringen arbejder på at tilvejebringe det fornødne råderum med henblik på fremsættelse af forslag til reduktion af skatten på arbejdsindkomst med ikrafttræden 1. januar 2004.

Aktieavancebeskatningsloven m.m.

Det overvejes at forenkle aktieavancebeskatningen.

Skattestyrelsesloven

Styrker retssikkerheden og effektiviserer klagebehandlingen på ligningsområdet.

Undervisningsministeriet

Bedre uddannelser

Lovændringer, der giver produktionsskoler samme kompetence til at tilrettelægge erhvervsgrunduddannelse som kommunerne dog for en smallere målgruppe. Giver en mere sammenhængende struktur på arbejdsmarkedsuddannelserne, samt adgang til korte, fleksible og praksisnære uddannelsestilbud. Fornyelse af de merkantile uddannelser.

Økonomi- og Erhvervsministeriet

Forbrugerklagenævnet

Med henblik på at sikre forbrugerne en bedre og hurtigere sagsbehandling og give virksomhederne et større medansvar for egne klager har økonomi- og erhvervsministeren igangsat en reform af klagenævnssystemet.

Revisorer

Styrker danske revisorers uafhængighed og internationale konkurrenceevne. Revisorregler på linje med EU-Kommissionens henstillinger.

Selskabslovene

Selskabslovene ændres, så det bliver tilladt at yde lån til alle moderselskaber uanset nationalitet.

Finansiel lovreform

Modernisering og forenkling af den finansielle lovgivning. Indebærer, at en række af bestemmelserne i de selvstændige love for forskellige typer af finansielle virksomheder ophæves, harmoniseres og samles i lov om finansiel virksomhed. Endvidere overvejes det bl.a. at modernisere og forenkle reglerne om ledelse og spekulation.

Realkreditobligationer

Øger overskueligheden for brugerne. Bestemmelser om sikkerhedsgrundlag, løbetider, afdragsprofiler og lånegrænser for realkreditlån, værdiansættelse af ejendomme og udmåling af realkreditlån. Samt evt. smidiggøre mulighederne for realkreditbelåning.

Elforsyning og CO2-kvoter

Lovforslaget skal udmønte en yderligere liberalisering af elmarkedet. Den endelige udformning af de enkelte initiativer vil afhænge af drøftelser med branchen og med de politiske partier. Vedrører en øget markedsorientering af elproduktionen, de fremtidige vilkår for udbygning med vedvarende energianlæg, vilkår for tilslutning af nye produktionsanlæg og for udbud af eksisterende kraftværkspladser, reduktion af forbrugernes forpligtelse til at aftage miljøvenlig el, effektivitetsfremme af netdrift- og udbygning og forvaltning af ikke-diskriminerende netadgang samt håndtering af elsektorens bidrag til Kyoto-målsætningen og andre miljøforpligtelser.

Forsikringsvirksomhed

Udvalget, der er nedsat med det formål at belyse mulighederne for at skabe større frihed for den enkelte til at placere og forvalte pensionsopsparing, skal have færdiggjort sit arbejde ved udgangen af 2002. I det omfang det tidsmæssigt er muligt, kan der blive tale om at foreslå lovændringer på baggrund af anbefalinger fra udvalget.

Patentloven og designloven

Lovforslaget vil bl.a. medføre en væsentlig mere fleksibel ansøgningsprocedure for patentansøgere. Derudover vil forslaget medføre mulighed for alene at oversætte patentkravene til dansk, hvilket betyder væsentlige besparelser for virksomheder, der ønsker at ansøge om patent.

Iværksættere

Regeringen kommer til februar med en redegørelsen om iværksætterpolitik. Det skal være lettere at blive iværksætter.

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

Gratis breaking news på mobilen

Send BUSINESS BREAK til 1929 og modtag en SMS med en bekræftelse. Det er gratis - tilmelding koster kun almindelig takst. Du kan til hver en tid afmelde tjenesten igen.

Afmeld: sms BUSINESS BREAK STOP til 1929

Tilmeld Afmeld

Business Nyhedsbrev

Få breaking news og det bedste overblik fra Business.dk morgen og eftermiddag - eller modtag hver uge et prioriteret overblik over investorstof, privatøkonomi, ejendomme, digtal, karriere, media og vækst.

Se alle nyhedsbreve
 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

<p>Henrik Olejasz Larsen, investeringsdirektør i Sampension</p>
Sponseret

Aktiemarkederne ligger historisk set forholdsvis højt. Det afspejler, at det går rigtig godt i den underliggende økonomi, forklarer investeringsdirektør.Arbejdsløsheden er rekordlav i både Japan og US...

Business Events Se alle

Business.dk anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Denne information deles med tredjepart. Læs mere

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen