Berlingske Business

Danske aktier slap billigt i europæisk aktiefald

KFX-indekset tabte en halv pct., mens de fleste europæiske indeks blev hårdere ramt. Danisco var blandt de faldende aktier efter kvartalsregnskabet, mens Bryggerigruppen fortsatte fremgangen.

Kursfald prægede generelt torsdagens aktiehandel i såvel Danmark som Europa generelt. Det danske marked blev dog noget mildere ramt end mange andre. Mens mange af de europæiske hovedindeks indkasserede kursdyk på mere end halvanden pct., nøjedes det danske KFX-indeks således med et fald på 0,5 pct. til kurs 269,27.

Blandt indeksets faldende aktier var Danisco, der fremlagde sit regnskab for tredje kvartal. Dette viste et driftsoverskud på 446 mio. kr. på baggrund af en omsætning på 3,8 mia. kr. Forventningerne til helårets driftsresultat blev i forbindelse med regnskabet nedjusteret en anelse fra tidligere 2.100-2.225 mio. kr. til nu 2.100-2.200 mio. kr. Regnskabet så ikke ud til at indfri markedets forventninger, og aktien faldt godt en pct. umiddelbart efter offentliggørelsen. Samlet for dagen blev det til et fald på 0,7 pct. til kurs 279,5, der er det laveste lukkeniveau siden slutningen af januar.

Ud over Danisco var Vestas (- 3,9 pct.) og Lundbeck (- 2,9 pct.), der begge havde oplevet god fremgang de foregående dage, med til at trække ned i det samlede billede.

Carlsberg endte derimod dagens handel som en af de mest fremgangsrige KFX-aktier med et plus på 1,0 pct. Det skete på trods af, at Carlsberg er blevet stævnet af det thailandske bryggeri CBTL med krav om en erstatning på tre milliarder kroner. Sagen udspringer af, at Carlsberg i sommer opsagde sin licensaftale med CBTL. Det danske bryggeri vurderer ikke, at der hold i anklagen og betegner bl.a. beløbet som »aldeles urealistisk«.

Der var ligeledes kursfremgang til Danmarks næststørste bryggerikoncern. Bryggerigruppen, der fremlagde årsregnskab en halv time før lukketid onsdag, fortsatte fra morgenstunden kursfremgangen. Selv om noget af luften gik af ballonen i løbet af dagen, endte aktien 2,5 pct. oppe i en ny kursrekord og er nu samlet steget 7,0 pct. over de seneste to dage.

Bang & Olufsen kunne berette, at selskabet har overdraget sin fabrik i Skive til Flextronics, samtidig med at der er indgået en femårig aftale om, at Flextronics skal levere til B&O til fordelagtige priser. Udmeldingen blev positivt modtaget på aktiemarkedet. Inden meddelelsen lå aktien til et kursfald på godt en pct., men aktien steg straks og endte 0,6 pct. oppe i kurs 325.

NTR Holding tegnede sig med et dyk på 16,7 pct. for et af dagens største kursfald efter fremlæggelsen af selskabets årsregnskab. Dette viste et underskud på 10 mio. kr., hvilket var mere, end selskabet selv havde ventet. Især ekstra hensættelser i forbindelse med salget af et datterselskab trak ned.

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Danske pensionsselskaber kan lige nu fortælle om afkast, der ligger og svinger i størrelsesordenen 0-3 pct. Det er langt fra sidste års to-cifrede gevinster, men der er en gode forklaringer på, at afk...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen