Berlingske Business

Dansk Industri beklager skatteforslag

Skatteministeren fremlægger i dag det lovforslag, der skal forhindre, at danske koncerner kan drage særlig nytte af underskudsgivende datterselskaber i udlandet. Dansk Industri er bekymret over konsekvenserne.

Dansk Industri forudser, at de danske industrilokomotiver vil blive svækket, når regeringen og Dansk Folkeparti fra næste år ændrer markant på reglerne for sambeskatning af selskaber.

I dag fremlægger skatteminister Kristian Jensen (V) således et lovforslag, som skal lukke et hul, der giver udenlandske koncerner mulighed for at reducere beskatningen af deres danske forretning ved at modregne underskud fra udlandet. Forslaget koster erhvervslivet to mia. kroner. Men de sendes retur ved en nedsættelse af selskabsskatten fra 30 til 28 procent.

Hidtil har koncerner i Danmark kunnet lade sig sambeskatte med underskudsgivende, udenlandske datterselskaber og dermed reducere den skattepligtige indkomst i den danske del Efter lovforslaget kan koncernerne fortsat vælge at lade sig sambeskatte med udenlandske datterselskaber. Men hvis de gør det, så skal alle koncernens selskaber i Danmark og udlandet - både overskuds- og underskudsgivende selskaber - indgå i sambeskatningen.

Hensyn til lokale forhold
Det vil efter Dansk Industris mening få ganske uhensigtsmæssige følger for de store, danske internationale virksomheder.

»Det er trist og uheldigt, at man med forslaget reducerer danske virksomheders tilskyndelse til at investere i udlandet. Hvis man er sambeskattet med alle udenlandske datterselskaber, så skal alle beskattes i en samlet klump og deres skatteforhold opgøres efter danske skatteregler samtidig med, at man også skal håndtere sine skatteforhold efter lokale love i alle mulige andre lande. Mange danske koncerner er så store, at de i praksis vil opgive sambeskatning med udenlandske datterselskaber,« siger direktør Ole Krog i Dansk Industri.

Skatteminister Kristian Jensen venter også, at de fleste danske selskaber vil opgive sambeskatningen med udenlandske datterselskaber, fordi de under ét kører med overskud. Mens de »rene« danske virksomheder får glæde af skattenedsættelsen fra 30 til 28 procent, bliver det altså de internationale koncerner, der kommer til at betale regningen på to milliarder kroner.

»De selskaber, der investerer i udlandet, vil blive svækket. Det er de store, danske virksomheder, der kommer til at betale gildet, og det er dem, der i stor udtrækning er lokomotivet for vores deltagelse i globaliseringen. Det kan blive dyrt,« siger Ole Krog.

Han glæder sig trods alt over, at skatteministeren efter kritik fra Dansk Industri har fjernet flere »uheldige elementer« i det oprindelige forslag.

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

De første kvartalsregnskaber, primært fra USA, der tegner en fortsættelse af billedet for 2017-billedet, både når det handler om teknologiorienterede forbrugsselskaber som Netflix og traditionelle sel...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen