Berlingske Business

Dansk eventyr på vej i Vietnam

Dansk eventyr på vej i Vietnam - 1
Et eksempel på de vietnamesiske byggeprojekter, som Format Arkitekter er involveret i. 3D-animationerne er fremstillet af Avant Architecture i Hanoi, som kan lave den slags meget billigere end danske tegnestuer. Tegning: Format Arkitekter

Format Arkitekter A/S venter inden længe et samarbejde med en tegnestue i Vietnam. Et firma med 20 ansatte i Hanoi.

Format Arkitekter A/S forventer inden længe, at samarbejdet med den vietnamesiske tegnestue Avant Architecture, i Hanoi, vil blive formaliseret - formentlig i form af et dansk-vietnamesisk joint venture og en fælles tegnestue i Vietnam.

Det danske arkitektfirma har tidligere (som Perlt & Black Arkitekter) udført arbejde i Tyskland og Litauen, men nu venter et vietnamesisk eventyr forude.

»Målet er, at vi i løbet af de kommende tre år skal have gang i en økonomisk bæredygtig tegnestue i Hanoi, som kan supportere Format Arkitekter samt vores vietnamesiske samarbejdspartner,« fortæller direktør Palle Juul Larsen, Format Arkitekter.

»Det er vigtigt for os, at samarbejdet formaliseres, formentlig i form af et joint venture mellem os og Avant Architecture, der er et privatejet vietnamesisk arkitektfirma med cirka 20 ansatte. Tegnestuen i Vietnam skal hvile i sig selv og må ikke på nogen måde belaste os økonomisk. Men det er da vores håb, at det med tiden kan blive en god forretning.«

Kontakten mellem de to tegnestuer opstod i 2003 som en del af Danidas private sektor-program, som også involverer Dansk Industri. Fra starten rettede de danske arkitekter søgelyset mod mulige partnere i både Hanoi og Ho Chi Minh City (Saigon).

Fælles samarbejdsaftale

»Vi var på to rejser til Vietnam og havde kontakt til cirka 15 private tegnestuer, før valget faldt på Avant og Hanoi, som i skala og gemyt passer os bedre end Saigon. Siden har vi to gange haft besøg af vietnameserne i Danmark, og vi har bl.a. undervist dem i management og projektstyring. Vi har lavet en fælles samarbejdsaftale, og næste skridt bliver en forretningsplan,« siger Palle Juul Larsen.

»Vi skal snart have udstationeret en af vores danske arkitekter i Vietnam, hvor vi allerede har løst en del opgaver. Desuden bruger vi Avant, når vi skal have fremstillet 3D-animationer i forbindelse med vores projekter i Danmark. Den slags kan gøres billigere i Vietnam, og vi kan nu også tilbyde at udføre den slags animationsarbejde for andre danske tegnestuer og developere.«

»Foreløbig har vi fået de fleste af vores omkostninger dækket. Men vi er også i Vietnam for at lære. Vi ser en række muligheder for at lave nogle ting, vi ikke kan lave i Danmark. For eksempel vil vi gerne samle erfaringer inden for højhusbyggeri. Jeg forestiller mig desuden, at der med tiden kan ske en udveksling af medarbejdere,« siger den danske direktør.

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Danske pensionsselskaber kan lige nu fortælle om afkast, der ligger og svinger i størrelsesordenen 0-3 pct. Det er langt fra sidste års to-cifrede gevinster, men der er en gode forklaringer på, at afk...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen