Berlingske Business

Codan tjener nu på driften

Codan tjener nu på driften - 1
»Alle selskaber har haft gode resultater, og det var også nødvendigt som en konsekvens af det lave renteniveau,« siger administrerende direktør Jens Erik Christensen Codan. Foto: Jens Nørgaard Larsen

Codans overskud i 2003 var lidt bedre end ventet, men selskabets kæmper fortsat med for høje omkostninger.

Forsikringskoncernen Codan tjener nu igen penge på selve driften. Det skyldes først og fremmest, at udbetaling af erstatninger er faldet betydeligt fra 2002 til 2003, fremgår det af årsregnskabet, der blev offentliggjort i går.

Codan kom igennem 2003 med et overskud på 774 mio. kr., mens året før bød på et underskud på 468 mio. kr. Fremgangen skyldes blandt andet, at skadesforsikringsdelen leverede et overskud på over 300 mio. kr. fra selve driften, mens den del af koncernen trak ned i resultatet med et minus på 350 mio. kr. året før.

»Alle selskaber har haft gode resultater, og det var også nødvendigt som en konsekvens af det lave renteniveau,« siger administrerende direktør Jens Erik Christensen Codan.

Både Codan og andre forsikringsselskaber har forbedret nøgletallet combined ratio i det forløbne år. For Codans vedkommende er tallet nu under de magiske 100. Combined ratio dækker over summen af erstatninger og omkostninger i forhold til præmieindtægterne. Når den er 100, betyder det ikke, at selskabet ikke tjener noget, da forsikringskunder som bekendt betaler præmierne forud, har forsikringsselskaberne store summer til rådighed. Pengene bliver investeret i obligationer, aktier og ejendomme, og forsikringsselskaberne har tidligere kunnet skabe betydelige overskud på den måde. Men det nuværende lave renteniveau og meget svingende aktiekurser har tvunget forsikringsselskaberne til at skabe en rentabel forretning på den egentlige drift.

Omkostninger tynger
Det har været ekstra svært for Codan, der ofte er faldet igennem, når selskabets resultater er blevet sammenlignet med konkurrenter, fordi omkostningerne har været højere end hos konkurrenterne. Og det er der fortsat problemer med.

»Omkostningsudviklingen er vi ikke helt tilfreds med. Men vi har haft en meget tilfredsstillende præmievækst og vi har en særdeles tilfredsstillende tilgang af erhvervskunder,« siger Jens Erik Christensen.

Codans omkostningsprocent er kun faldet lidt fra til 24, og der er dermed et stykke vej ned til konkurrenten Topdanmark, der forleden rapporterede om en omkostningsprocent på under 20.

Codan har aktiviteter i Danmark, Sverige, Norge, Letland og Litauen. Største enhed på skadesforsikringsområdet findes i Sverige i datterselskabet Trygg-Hansa.

På liv- og pensionsområdet er selskabet kun aktiv i Danmark, og det er netop den del af koncernen, der har været tæt på at blive solgt. Overskuddet fra den del af forretningen er steget til 391 mio. kr. fra 333 mio. kr. året før.

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Venezuela har verdens største oliereserver – og en årlig inflation på 100.000 pct. Hvad er det lige, der sker?For en dansk investor var Venezuela frem til for få år siden interessant, fordi ØK havde s...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen