Berlingske Business

B&O på vægtskålen

B&O på vægtskålen - 1
Project manager Poul Præstrud (i midten) og direktør Torben Ballegaard Sørensen præsenterede i maj Bang & Olufsens seneste innovation inden for højttalere: Beolab 5. Forventningerne til halvårsregnskabet på onsdag er store. <br>Arkivfoto: Henning Bagger

Elektrisk Danske B&O vil sammen med en stribe store, amerikanske internet- og elektronikvirksomheder aflægge regnskab i en hektisk uge, der også fortsat vil blive domineret af dollarens nedtur.

Aktiekalender

Så er det sæson for regnskaber igen. Flere store, amerikanske virksomheder lægger for i den kommende uge, som også byder på en del betydningsfulde økonomiske nøgletal og et halvårsregnskab fra Struer-virksomheden Bang & Olufsen.

Det er onsdag, B&O fortæller, om de forsat venter et overskud før skat på mellem 300 og 330 millioner kroner for hele året - trods den seneste tids markante fald i kursen på amerikanske dollar.

B&O-aktien er steget med hele 50 pct. det seneste halve år, og det skyldes bl.a. store forventninger til virksomhedens nye Beolab 5 højtalere og B&Os første fladskærms LCD TV - BeoVision 6.

Virksomheden har også sendt andre nye og eksklusive produkter på markedet på det sidste, og de ventes at trække salget så meget op, at B&O undgår nedjustering trods dollarfald og trods problemer i Tyskland.

Alligevel ser aktien efter de sidste kurshop ud til at være prissat rimeligt højt.

Udsigt til fremgang
Ellers er det regnskaber fra amerikanske giganter som Apple Computer, Delta Air Lines, Genentech, Intel, Yahoo!, Fleet Boston Financial Corp., Juniper Networks, Sun Microsystems, Bank of America og General Electric, som kommer til at styre udviklingen.

Som før set kan udmeldinger fra virksomheder som disse let rykke aktiemarkedet op eller ned. Ikke bare i USA, men også i Europa.

Som udgangspunkt er forventningerne dog gode. Det gælder også for de amerikanske nøgletal samt den særlige konjunkturrapport »Beige Book«, som den amerikanske centralbank udsender i næste uge. Holder det stik, og fortsætter optimismen, er der lagt op til højere renter og stigende aktiekurser.

De økonomiske nøgletal, som USA leverer i næste uge, ventes i hvert fald at pege på fortsat økonomisk fremgang og vækst. Der er udsigt til fremgang i både detailsalg og industriproduktion i december, og så ventes kapacitetsudnyttelsen også at stige, hvilket er positivt for fremtidige investeringer.

Særligt vigtigt er næste uges tal for udviklingen på den amerikanske handelsbalance. Her ventes et uforandret stort underskud.

Men stiger gabet mellem indtægter og udgifter mere end ventet, kan det sende dollaren endnu længere ned, hvorfor tallet bør tiltrække sig større opmærksomhed end normalt.

Samlet set er der med masser af nøgletal og regnskaber lagt op til en uge med større aktivitet end normalt.

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Danske pensionsselskaber kan lige nu fortælle om afkast, der ligger og svinger i størrelsesordenen 0-3 pct. Det er langt fra sidste års to-cifrede gevinster, men der er en gode forklaringer på, at afk...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen