Berlingske Business

BankInvest forsvarer de nye Kina-aktier

BankInvest kan ikke se, at kinesiske og indiske aktier skulle være overvurderede. På syv års sigt vil de være en god investering, mener foreningen.

Det er nok muligt, at der er aktier i Kina, der bliver handlet til for høje priser. Men generelt er både Kina og Indien en god langsigtet investering, mener investeringsdirektør Bjarne Thorup fra BankInvest, der netop har introduceret en ny investeringsforening for området.

Direktør Jeppe Christiansen fra Danske Bank advarede i gårsdagens Berlingske Tidende om, at en del af Kinas aktiemarked er ramt af overophedning.

Men Bjarne Thorup peger på, at aktierne i kinesiske og indiske virksomheder under ét er billigere end i vestlige virksomheder med samme overskud. Der er så at sige indbygget en rabat i kurserne på de nye markeder.

»Det skal der også være. Historisk har de altid handlet billigt. Men det, vi tror på, er, at en del af den rabat vil forsvinde i takt med, at markederne bliver mere udviklede, og vækstraten i økonomien er højere,« siger Bjarne Thorup.

Han erkender dog, at der på kort sigt kan forekomme store udsving i kurserne.

For eksempel er de blevet trykket de seneste dage på linje med aktiekurser mange andre steder i verden. Derfor ser han investeringerne i Kina og Indien som meget langsigtede. BankInvests investeringshorisont på området er syv år.

»Jeg har beskæftiget mig med kapitalforvalting i næsten 20 år. Det, jeg ved, jeg har forstand på, er de langsigtede muligheder. Hvad markedet gør på kort sigt er altså lidt mere tilfældigt,« siger Bjarne Thorup.

Han peger på tre forhold, der især tegner lovende på langt sigt for Indien og Kina. For det første har de meget høje økonomiske vækstrater, og det skulle gerne smitte af på væksten i virksomhedernes overskud.

For det andet er der en befolkningssammensætning, der vil give en høj vækst i antallet af købedygtige kunder i landene.

Og for det tredje har de en billig og effektiv produktion, der gør dem i stand til at tjene godt på eksportmarkederne.

Men denne sidste fordel kan stå for skud.

»Den største risiko lige nu er protektionisme. Det ville være rigtig skidt for Indien og Kina, hvis præsidentvalgkampagnen i USA bliver et spørgmål om at overbyde hinanden i det,« siger Bjarne Thorup.

Næsten 19.000 danske investorer har tegnet sig for investeringsandele for over en milliard kroner i BankInvests nye Kina og Indien-afdeling.

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Danske pensionsselskaber kan lige nu fortælle om afkast, der ligger og svinger i størrelsesordenen 0-3 pct. Det er langt fra sidste års to-cifrede gevinster, men der er en gode forklaringer på, at afk...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen