Berlingske Business

Axcel køber Junckers for 100 mio.

Axcel køber Junckers for 100 mio. - 1

(opdat. 11:08) For 100 mio. kr. køber investeringsselskabet Axcel det kriseramte Junckers i Køge. Axcel løber med den konkurstruede gulvvarevirksomhed for næsen af Lorentz Jørgensen og Mogens de Linde.

Sent i aftes besluttede bestyrelsen for Junckers Industrier A/S i Køge at sælge den nødlidende gulvvarekoncern til det danske investeringsselskab Axcel.

Dermed er løbet kørt for de to erhvervsfolk Mogens de Linde og Lorentz Jørgensen, som under høj søgang i medierne har arbejdet på at overtage virksomheden for 75 mio. kr.

Axcel køber Junckers for 100 mio. kr., oplyste Junckers direktør Flemming Viskum i aftes til Pengemagasinet på DR1.

Ifølge en fondsbørsmeddelelse fra Junckers kræver Axcels tilbud, at aktionærerne accepterer, at deres aktier nedskrives til nul. Det var også en del af tilbuddet fra Mogens de Linde og Lorentz Jørgensen. Men de to erhvervsfolk pådrog sig aktionærernes kraftige vrede ved i starten at afvise at lade de nuværende aktionærerne være med.

Det er der tilsyneladende taget højde for i tilbuddet frar Axcel.

»Aktionærerne mister deres investering, men de kan få tegningsret igen,« sagde Flemming Viskum til DR.

Junckers fællestillidsmand Finn Gravenhorsts er glædelig overrasket over nyheden.

»Jeg anede ikke, at det var under opsejling. Men jeg har tillid til Axcel,« siger han.

Efter at have knoklet i tre måneder med redningsforsøget er Lorentz Jørgensen ikke overraskende forbløffet over at være blevet overhalet inden om af Axcel. Men hvis det handler om kroner og ører, vil han ikke afvise, at han selv og Mogens de Linde er klar til at forhøje deres bud.

»Hvis det er godt for Junckers, så vil jeg ønske dem til lykke,« siger Lorentz Jørgensen.

Erhvervsmanden kan dog ikke lade være med at lange ud efter Junckers hovedaktionærer, ATP og LD:

»De har spillet et dobbeltspil over for Mogens de Linde og mig. For de må have forhandlet med Axcel, mens de har været i kontakt med os. Her skylder man os måske nok en forklaring,« siger han.

Selve redningsplanen vil blive fremlagt på et informationsmøde på virksomheden til formiddag.

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Venezuela har verdens største oliereserver – og en årlig inflation på 100.000 pct. Hvad er det lige, der sker?For en dansk investor var Venezuela frem til for få år siden interessant, fordi ØK havde s...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen