Berlingske Business

A.P. Møller trak KFX over resten af Europa

KFX-indekset skød i går i vejret med en stigning på 2,1 pct., som især blev sikret af A.P. Møller. Carlsberg blev nedjusteret af finanshuset HSBC og var eneste faldende KFX-selskab.

Det danske KFX-indeks lagde sig med en stigning på 2,1 pct. over resten af Europa, som ellers også lå pænt i plus. Hovedindekset endte i kurs 264,0, og 18 ud af de 20 KFX-selskaber lukkede i et højere niveau.

Den flotte KFX-stigning blev dog især sikret af store stigninger i de to A.P. Møller - Mærsk-aktier. A-aktien steg 4,2 pct., og B-aktien steg 4,5 pct., hvilket var de to største KFX-stigninger i går. Flere faktorer trak op i rederi- og oliekoncernen, hvor blandt andet Danske Bank (+ 0,7 pct.) opjusterede vurderingen af A.P. Møller-koncernens samlede værdi til 250 mia. kr. mod tidligere 230 mia. kr. Også en stigende oliepris som følge af en forventning om fald i de amerikanske olielagre gjorde sig gældende.

Danske Bank er i øvrigt blevet nedjusteret af finansgiganten Goldman Sachs til det neutrale »in-line« mod tidligere »outperform«. Goldman Sachs begrunder nedjusteringen med, at flere nordiske banker efterhånden er på linie med resten af Europa efter relativt større stigninger i 2003.

Transport- og logistikkoncernen DSV (+ 3,0 pct.) har solgt den problemfyldte miljødivision DSV Miljø til den europæiske equity fond Triton for 1.150 mio. kr. Prisen inkluderer en gæld på 162 mio. kr., som Triton overtager. DSV meddeler, at selskabet vil oplyse nærmere om salgets indflydelse på forventningerne til 2004 i forbindelse med årsregnskabet for koncernen, som sendes på gaden d. 23 marts. DSVs administrerende direktør Leif Tullberg fortsætter som daglig leder for såvel DSV som DSV Miljø.

Carlsberg (- 0,9 pct.) var eneste faldende KFX-selskab i går. Bryggerikoncernen fortsatte dermed de sidste par dages nedgang efter opkøbet af det tyske bryggeri Holsten Brauerei. Finanshuset HSBC vurderer i en meddelelse, at købet ikke vil skabe værdi for Carlsberg og understøtter dermed de overvejende negative analytikerreaktioner, som fulgte købsoffentliggørelsen. HSBC nedjusterede i forbindelse med meddelelsen anbefalingen på Carlsberg til det negative »reducer« fra det tidligere positive »add«.

Danisco (+ 0,6 pct.) kunne melde om en flot sukkerproduktion i 2003, der læner sig op af rekordproduktionerne i de foregående år. Kun i Finland faldt sukkerproduktion, mens produktionen i Danmark, Sverige, Tyskland og Litauen har været historisk høj.

Blandt sidepapirerne var Glunz & Jensen (- 1,0 pct.) aktuelle med selskabets halvårsregnskab. Nettooverskuddet steg til 3,3 mio. kr. mod 2,0 året før, mens omsætningen faldt til 337,2 mio. kr. fra 295,7 mio. kr. Glunz & Jensen fastholder årsforventningerne om en omsætning på i størrelsesordenen 600 mio. kr.

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Venezuela har verdens største oliereserver – og en årlig inflation på 100.000 pct. Hvad er det lige, der sker?For en dansk investor var Venezuela frem til for få år siden interessant, fordi ØK havde s...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen