Berlingske Business

A.P. Møller - Mærsk tilbage i positivt terræn

Aktiemarkedet KFX-indekset fulgte de positive europæiske tendenser og lukkede i højere kurs. Hovedindekset blev især trukket op af A.P. Møller - Mærsk og Vestas, som steg pænt på ny vindmøllepakke.

Aktiemarkederne i Europa fik en god start på ugen med stigninger på over en pct. til de fleste toneangivende indeks. Det danske KFX-indeks fulgte kun i behersket grad med på den positive stemning og steg 0,6 pct. til kurs 261,6. Det var blandt de laveste europæiske indeksstigninger i går.

Det største positive bidrag til KFX-indekset blev leveret af A.P. Møller - Mærsk efter stigninger på henholdsvis 1,4 pct. til A-aktien og 0,7 pct. til B-aktien. Dermed kom rederikoncernen sig lidt oven på fredagens nedtur efter selskabets regnskabsaflæggelse. Flere analytikere indtog i går en positiv holdning til selskabet. Blandt andet holder Danske Bank (+ 0,4 pct.) fast i anbefalingen »køb« på A.P. - Møller, som også fortsat figurerer på bankens »select list«. Analytikere fra Carnegie og Jyske Bank (+ 0,2 pct.) hæfter sig ved, at A.P. Møller traditionelt har konservative udmeldinger omkring fremtiden.

Vestas indkasserede dagens største KFX-stigning på 6,9 pct. Investorerne handlede vindmølleselskabet op oven på folketingets nye støttepakke til vindmølleindustrien. Over de fem næste år skal der opføres ca. 750 MW ny vindkraft i Danmark, hvor mindst 400 MW vil blive udbudt i licitation alene i år. Desuden skriver økonomisk ugebrev, at også den tyske regering har planer om nye vindmølleprojekter. Det kan ligeledes bidrage med ordre til den danske vindmølleproducent.

Dagens anden største KFX-stigning gik til Danisco (+ 3,0 pct.). Inversteringsbanken Carnegie har opjusteret anbefalingen på det danske selskab til »outperform« mod tidligere »neutral«.

I den mere negative ende af KFX-indekset lå Novozymes (- 2,0 pct.), som var mest faldende KFX-selskab, og Novo Nordisk (- 1,3 pct.), som trak mest ned i det danske hovedindeks.

Blandt sidepapirende var ventilationsselskabet Dantherm (- 4,8 pct.) aktuelle med selskabets årsregnskab for 2003. Dantherm fik et overskud før skat på 45 mio. kr. Selskabet havde forventet et overskud i omegnen af 35-45 mio. kr., hvilket altså i høj grad blev indfriet. Omsætningen endte på 1.378 mio. kr. mod 963 mio. kr. i 2002.

Fødevarekoncernen Nowaco præsenterede ligeledes regnskabstallene fra det forgangne år. Nowaco fik et overskud før skat på 67 mio. kr. mod 37 mio. kr. sidste år. Der var også fremgang i omsætningen, som endte på 2.349 mio. kr. mod 2.261mio. kr. i 2002. Nowaco blev handlet hele 17 pct. op på regnskabet.

Greentech Energy Systems (+ 1,0 pct.) kunne i går meddele, at selskabet har fået en miljøgodkendelse af et stort vindmølleprojekt på Sardinien.

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Danske pensionsselskaber kan lige nu fortælle om afkast, der ligger og svinger i størrelsesordenen 0-3 pct. Det er langt fra sidste års to-cifrede gevinster, men der er en gode forklaringer på, at afk...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen