Berlingske Business

220 hyldekilometer om dansk erhvervsliv

220 hyldekilometer om dansk erhvervsliv - 1
Danmarks største arkiv har materiale helt fra 1870erne til i dag. Alt styres med stregkoder og avanceret elektronik, og hver dag ekspederes 6.000 ordrer.<br>

Danmarks største arkiv ligger i Greve. Her opbevares private og offentlige virksomheders papirer og databaser under Fort Knox-lignende sikkerhed.

Det er større end Rigsarkivet. Der kommer 45 kilometer nye dokumenter ind hvert år. Der står velordnede kasser fra gulv til loft, som findes frem med avanceret teknik. Alle medarbejdere er sikkerhedsgodkendt af Politiets Efterretningstjeneste. På fire år er virksomheden vokset med 1.600 procent. Og nu kniber det med pladsen, så der skal udvides til det dobbelte.

Virksomheden Recalls arkiv i Greve, syd for København, er stort. Rigtigt stort. Og virksomheden selv er også usædvanlig. I fredags blev den kåret som årets virksomhed i byen. Den huser arkiver fra bl.a. Nordea, PFA, PBS, Nykredit, Det kgl. Bibliotek og Udenrigsministeriet.

Administrerende direktør Niels Eltorp er egentlig flyttemand og tidligere chef for flyttefirmaet Adam. Men to norske flyttefolk overtalte ham til at gå i gang, og i januar 1997 skete det.

»Jeg sad på en flyttekasse og kikkede på den kæmpe, tomme hal og tænkte, at det går aldrig godt. Men for fire år siden var vi syv mand, nu er vi 45, og bundlinien har det rigtigt godt.,« siger den tilfredse direktør, hvis to sønner også er med i firmaet.

I sidste uge blev det besluttet at fordoble kapaciteten, og nu undersøges det, om der er plads i Greve eller i Skandinavisk Transportcenter i Køge.

220 hyldekilometer dokumenter fra danske firmaer og institutioner står arkiveret i reoler, der er 35,5 meter lange og ti meter høje. Det hele er elektronisk styret, og alt er markeret med stregkoder, så det er let at finde igen. Hver eneste dag finder og leverer Recalls medarbejdere omkring 6.000 ekspeditioner.

»Vi henter materiale hos en masse kunder hver eneste uge, og vore egne kurerbiler kører 60-70 gange om dagen ud med materialer til kunderne,« fortæller Niels Eltorp.

Kunderne kan via nettet bestille arkivalierne. Recall finder, scanner og overfører dem pr. e-post inden for måske en halv eller en hel time, men standarden er, at man har det efterspurgte næste formiddag. Bliver papirerne fysisk leveret, får kunden en rykker efter en måned, så de også kommer tilbage igen.

Det meste er stadig på papir, men det ændres gradvis, så mere og mere bliver elektronisk. I 2001 blev virksomheden en del af den internationale Recall-kæde og fik dermed adgang til endnu mere avanceret udstyr.

»Arkivvirksomhed - det lyder kedeligt, men det er det bestemt ikke,« siger Niels Eltorp.

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Danske pensionsselskaber kan lige nu fortælle om afkast, der ligger og svinger i størrelsesordenen 0-3 pct. Det er langt fra sidste års to-cifrede gevinster, men der er en gode forklaringer på, at afk...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen